|

Başbakan: İstanbul demek Türkiye demek

Başbakan Yıldırım, AK Parti İstanbul 6. Olağan Kongresi kapsamında vatandaşlara hitap etti. "İstanbul demek Türkiye demektir" ifadesini kullanan Yıldırım, İstanbul'da bugün on binlerce kişinin 24 Haziran'da 'rekor kıracağız' diye haykırdığını söyledi.

Yeni Şafak
14:18 - 6/05/2018 Pazar
Güncelleme: 14:39 - 6/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Yıldırım, AK Parti İstanbul 6. Olağan Kongresi'nde partililere hitap etti.

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Değerli AK Partliler, sevgili İstanbullular hepinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Bayramımız mübarek, kongremiz kutlu olsun.

Dışarıda 70 bin, içeride 20 bin vatandaşımız 'Biz yeni bir rekor yazmaya hazırız' diyor.

İstanbul, Türkiye'nin özeti demek, İstanbul demek Adana, Edirne, Van, Sivas, Erzurum, Trabzon, Bursa demek.

İnanıyorum ki 24 Haziran'da siz en büyük cevabı sandıkta vereceksiniz ve rekora imza atacaksınız."

Başbakan kongre alanında

Kongre alanına gelen Başbakan Binali Yıldırım, kongre öncesinde salon dışında bekleyen partililere de hitap etti.

"İstanbul, bugün Türkiye'ye bir mesaj veriyor" diyen Başbakan, "Bu mübarek şehir Türkiye'nin özetidir" ifadesini kullandı.

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Biz bu yola çıkarken İstanbul'dan başladık. AK Parti hareketinin kutlu yürüyüşü İstanbul'dan başladı. AK Parti, İstanbul'da doğdu Türkiye'ye yayıldı.

"Bu seçimler dönüm noktası"

Bugün sadece bir kongre yapmıyoruz, bugün aynı zamanda cumhuriyetimizi 100. yılına taşıyacak o büyük manifestoyu da Genel Başkanımız bugün milletimize açıklayacak.

24 Haziran'da son vesayet kalıntılarını da sandığa gömmeye hazır mısınız? İstanbul'da yeni bir rekora imza atmaya hazır mıyız? İstanbul, her zaman farklı bir İstanbul. Yağmur demeden, soğuk demeden, içeride ve dışarıda on binlerin toplanıp Reis'ini beklediği İstanbul... 24 Haziran yeni bir gün yeni bir tarih, Türkiye'nin aydınlık yarınlarının başlayacağı gündür.

Bu seçimler, ay-yıldızlı bayrağımıza kalkan elleri bir daha geri gelmemek üzere kıracağımız önemli bir seçimdir. Vesayet odakları, Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit olarak gördü, bu nedenle de şer odakları bu seçimde bir araya geldi."

#Seçim 2018
#Başbakan
#AK Parti
6 yıl önce