|

Başbakan: Vaat işinde ayarı kaçırdılar

Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin Elazığ mitinginde açıklamalarda bulundu. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce'nin vaat ölçüsünde işin ayarını kaçırdığını belirten Yıldırım, "Vaat işinde artık ayarı o kadar kaçırdılar ki, neredeyse 'Sağ elinize güneşi, sol elinize de ayı vereceğiz' diyecekler" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
14:06 - 1/06/2018 Cuma
Güncelleme: 15:30 - 1/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin Elazığ mitinginde açıklamalarda bulundu.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce'nin vaat ölçüsünde işin ayarını kaçırdığını belirten Yıldırım, "Vaat işinde artık ayarı o kadar kaçırdılar ki, neredeyse 'Sağ elinize güneşi, sol elinize de ayı vereceğiz' diyecekler" ifadesini kullandı.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • "Adaylar birer birer çıktılar meydana. Vaadler, yalan dolan her şey var. Gırla gidiyor. Şimdi, CHP adayı Muharrem bey ne diyor? Ben iş başına gelirsem yerli araba yapımını durduracağım. Kanal İstanbul'u iptal edeceğim. Kardeşim, daha ne vaatler ne vaatler. Bakın vaat işinde ölçüyü ayarı kaçırdılar ki, neredeyse sağ elinize güneşi vereceğim sol elinize de ayı vereceğim diyecekler.

"Yetkin olmayan konularda nasıl söz veriyorsun?"

Bütün bunları söylüyor da genel başkanları ne diyor? Diyor ki, ey ahali biz bu seçimi kazanırsak tekrar cumhurbaşkanlığı sistemini iptal edeceğiz, eski sisteme döneceğiz. Peki, eski sistemde ne var? Başbakanlık var parlamenter sistem var. Cumhurbaşkanlığı eski sistemde sembolik, hiçbir yetkisi yok. Peki senin yetkin olmadığı halde bu sözleri bu vaatleri nasıl veriyorsun kardeşim? Elazığ sormaz mı? O halde şimdi bakıyoruz hepsi söz birliği yapmışlar biz eskiye döneceğiz diyorlar.

"Bildikleri tek şey yıkmak"

Bu muhalefetin bildiği tek şey yıkmak. Bir kere de ortaya yapmak için çıkın. Yıkmak kolay, yapmak zor. Bizim yaptıklarımız ortada. Şimdi yeniden güçlü bir Türkiye için, güçlü bir meclis için hazır mıyız?

AK Parti kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin teminatıdır. Türkiye, bir çok alanda AK Parti ile büyüdü, hayalleri gerçeğe çevirdi. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürdük.

UNESCO müjdesi



#Başbakan Yıldırım
#Elazığ
#Miting
6 yıl önce