|

Cevabı sandıkta vereceğiz

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’un Türk politikacıların kampanya yapmalarının engelleneceğini açıklamasına UETD Avusturya Başkanı Fatih Karakoca tepki gösterdi. Kurz’un referandumda da aynı tavrı sergilediğine dikkat çeken Karakoca, “Cevabı sandıkta vereceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/04/2018 Salı
Güncelleme: 01:37 - 24/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Fatih Karakoca
Fatih Karakoca

Türkiye, 24 Haziran’da tarihi seçim için sandığa gitmeye hazırlanırken, Avusturya’nın başını çektiği ülkeler, Avrupa’da yaşayan Türk seçmenlerinin demokratik haklarını kullanmalarını engellemek için harekete geçti. 16 Nisan referandumunda engelleme yapan Avusturya benzer tavrını son seçimler için de sürdürüyor. Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’un Türk politikacıların kampanya yapmalarının engelleneceğini açıklamasına UETD Avusturya şubesinden sert tepki geldi.

HAYIRLI İŞLER ÇOK UZATILMAZ

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya Başkanı Fatih Karakoca, 24 Haziran seçimleri için kısa sürede hızlı bir çalışma yapacaklarını söyledi. Avusturya’nın çifte standart uyguladığını dile getiren Karakoca, referandumda olduğu gibi 24 Haziran’da da cevabı sandıklarda vereceklerini dile getirdi. Karakoca şunları söyledi: “Avusturya çifte standart uyguluyor. CHP ve HDP yandaşları kampanyalarında istediği binayı tutabilecek, onlara alan açılıyor, soruşturma yok. Ama Erdoğan’ın yanında yer alan kişilere ve kurumlara baskı var. Uygulama herkese uygulanırsa kabul ederiz ancak çifte standarttı kabul etmiyoruz. Cumhur İttifakı aleyhinde her şeye müsaade edecekler, Erdoğan ve Cumhur İttifakı lehine yapılacak çalışmalar sabote edilecek. Ne olursa olsun diklenmeyeceğiz ama dik duruşumuzdan da tavız vermeyeceğiz.

GEREKEN CEVABI VERECEĞİZ

Ne kadar engelleme yapılırsa yapılsın Türkiye’ye güzel bir cevap göndereceğiz, engelleyenlere gereken cevabı vereceğiz. Erdoğan, Avrupa’daki Türkler ile ilgileniyor, sorunlarına çözüm ürettiği için Erdoğan’a güveniyoruz. Her zaman arkasında duracağız. Avusturya Başbakanı’nın açıklaması bizleri daha dinamik hale getirdi. Afrin operasyonunda artan saldırılar Türkleri birbirine daha da kenetledi. Bizi yıldıramaz bu açıklamalar, 24 Haziran’da seçimlerde desteği daha da aktif hale getirecek.”

#Seçim
#Avusturya
#Fatih Karakoca
6 yıl önce