Cevabı sandıkta vereceğiz

Yeni Şafak, Yasemin Asan
04:00, 24/04/2018, Salı
Yeni Şafak
Cevabı sandıkta vereceğiz
Fatih Karakoca

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’un Türk politikacıların kampanya yapmalarının engelleneceğini açıklamasına UETD Avusturya Başkanı Fatih Karakoca tepki gösterdi. Kurz’un referandumda da aynı tavrı sergilediğine dikkat çeken Karakoca, “Cevabı sandıkta vereceğiz” dedi.

Türkiye, 24 Haziran’da tarihi seçim için sandığa gitmeye hazırlanırken, Avusturya’nın başını çektiği ülkeler, Avrupa’da yaşayan Türk seçmenlerinin demokratik haklarını kullanmalarını engellemek için harekete geçti. 16 Nisan referandumunda engelleme yapan Avusturya benzer tavrını son seçimler için de sürdürüyor. Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’un Türk politikacıların kampanya yapmalarının engelleneceğini açıklamasına UETD Avusturya şubesinden sert tepki geldi.

HAYIRLI İŞLER ÇOK UZATILMAZ

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya Başkanı Fatih Karakoca, 24 Haziran seçimleri için kısa sürede hızlı bir çalışma yapacaklarını söyledi. Avusturya’nın çifte standart uyguladığını dile getiren Karakoca, referandumda olduğu gibi 24 Haziran’da da cevabı sandıklarda vereceklerini dile getirdi. Karakoca şunları söyledi: “Avusturya çifte standart uyguluyor. CHP ve HDP yandaşları kampanyalarında istediği binayı tutabilecek, onlara alan açılıyor, soruşturma yok. Ama Erdoğan’ın yanında yer alan kişilere ve kurumlara baskı var. Uygulama herkese uygulanırsa kabul ederiz ancak çifte standarttı kabul etmiyoruz. Cumhur İttifakı aleyhinde her şeye müsaade edecekler, Erdoğan ve Cumhur İttifakı lehine yapılacak çalışmalar sabote edilecek. Ne olursa olsun diklenmeyeceğiz ama dik duruşumuzdan da tavız vermeyeceğiz.

GEREKEN CEVABI VERECEĞİZ

Ne kadar engelleme yapılırsa yapılsın Türkiye’ye güzel bir cevap göndereceğiz, engelleyenlere gereken cevabı vereceğiz. Erdoğan, Avrupa’daki Türkler ile ilgileniyor, sorunlarına çözüm ürettiği için Erdoğan’a güveniyoruz. Her zaman arkasında duracağız. Avusturya Başbakanı’nın açıklaması bizleri daha dinamik hale getirdi. Afrin operasyonunda artan saldırılar Türkleri birbirine daha da kenetledi. Bizi yıldıramaz bu açıklamalar, 24 Haziran’da seçimlerde desteği daha da aktif hale getirecek.”

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026