|

Dakika dakika 'erken seçim'

Türkiye, 66 gün sonra sandığa gidiyor. Bu seçimde ilkler de yaşanacak. Seçmen aynı anda hem parti hem de cumhurbaşkanı adayı için oy verecek. İşte Bahçeli'nin çağrısı ile başlayan erken seçim trafiğinde yaşanan son dakika seçim gelişmeleri.

Yeni Şafak
15:54 - 19/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:56 - 19/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
24 Haziran'da seçmen hem milletvekilliği hem de cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanacak.
24 Haziran'da seçmen hem milletvekilliği hem de cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanacak.
Türkiye 24 Haziran'da sandık başında olacak. Önce Meclis'ten
kararı çıkarılacak. Ardından da Yüksek Seçim Kurulu seçim tavkimini açıklayacak. Bu seçimde ilkler de yaşanacak. Seçmen aynı anda hem parti hem de cumhurbaşkanı adayı için oy verecek. Partiler ittifak yaparak seçime girebilecekler. İşte Bahçeli'nin çağrısı ile başlayan erken seçim trafiğinde yaşanan son dakika seçim gelişmeleri.
19 Nisan Saat 15.55
AK Parti'nin erken seçim için TBMM'ye verdiği öneri kabul edildi. Teklif Anayasa Komisyonu'nda saat 18.00'da görüşülecek.

19 Nisan Saat 15.37
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti milletvekili seçim listelerinin değişeceğini belirterek "Kimse ben yoksa AK Parti yok demesin" dedi.
19 Nisan Saat 13.45
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, son ankete göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranının yüzde 55,6 olduğunu açıkladı.
19 Nisan Saat 13.30
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekilleriyle görüştü. AK Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen kahvaltılı toplantı 1,5 saat sürdü.
19 Nisan Saat 11.30
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran erken seçim açıklamasının ardından AK Parti Genel Merkezinde bakanlar ve partinin tüm milletvekilleriyle bir araya geliyor.
19 Nisan Saat 11.19
CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, adaylık sorusunu "Bana göre CHP içinde en büyük aday Kılıçdaroğlu'dur" dedi.
19 Nisan Saat 10.10
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu'na adaylık çağrısında bulunarak, "İşte er meydanı kuruldu, başpehlivanların çıkması lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız er meydanına çıkmıştır. Eğer Kılıçdaroğlu da ben de başpehlivanım diyorsa çıksın er meydanına" dedi.
#seçim
#24 Haziran
6 yıl önce