|

İlk oy torbaları Türkiye’de

14 Mayıs'taki seçimler için yurt dışındaki Türk vatandaşlarının kullandığı oyların yer aldığı ilk pusulalar, diplomatik kuryelerle Türkiye'ye getirildi. Oylar, Ankara'daki ATO Fuar Merkezi'ndeki güvenlikli alanda muhafaza edilecek. Yurt dışı seçmenlerin kullandığı oylar, tüm sandıklarla birlikte açılacak. Yurt dışı ve gümrüklerde dün itibarıyla 1 milyon 751 bin 365 kişi oy kullandı. Bu rakam 2018 seçimlerinin üzerinde.

Yasin Yılmaz
04:00 - 9/05/2023 Salı
Güncelleme: 02:25 - 9/05/2023 Salı
Yeni Şafak
Yurt dışı seçmenlerin kullandığı oylar, Türkiye’de 14 Mayıs Pazar günü saat 17.00’de oy verme işleminin tamamlanmasının ardından diğer sandıklarla birlikte açılacak.
Yurt dışı seçmenlerin kullandığı oylar, Türkiye’de 14 Mayıs Pazar günü saat 17.00’de oy verme işleminin tamamlanmasının ardından diğer sandıklarla birlikte açılacak.

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışındaki Türk vatandaşlarının kullandığı oyların yer aldığı ilk pusulalar, diplomatik kuryelerle Türkiye’ye getirildi. İspanya, İtalya, Polonya, Litvanya ile Bosna Hersek, Sırbistan ve Karadağ’daki Türk vatandaşlarının kullandığı oyların yer aldığı pusulalar, İstanbul’a ulaştı.

OY İÇİN SON GÜN

Türkiye’de pazar günü yapılacak seçim için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 416 bin 98 seçmenin, yurt dışı temsilciliklerindeki oy kullanma işlemleri bugün sona erecek. 73 ülke ve 156 yerdeki yurt dışı temsilciliğinde oy verme işlemlerine 27 Nisan’da başlandı. Bu temsilciliklerden bazılarında oy kullanma işlemi önceki gün sona erdi, bazı yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi ise bugün sona erecek. Yurt dışındaki seçmenler, ayrı ayrı belirlenen yerel saatle 18.00 ve 21.00 arasında bugün oylarını kullanabilecek. Bulundukları ülkede belirlenen sürede oy kullanamayanlar, 14 Mayıs saat 17.00’ye kadar gümrük kapılarında oy verebilecek. Bu seçmenler için 46 gümrük kapısında 24 saat oy verme işlemi yapılabilecek.

ATO’DA MUHAFAZA EDİLECEK

Yurt dışındaki oylar YSK’nın belirlediği yöntemlerle, yüksek güvenlik altında, diplomatik kuryelerle Türkiye’ye getiriliyor. Sandıkların kapndığı ülkelerden ilk oy torbalarının diplomatik kuryelere teslim edildi ve oylar Türkiye’ye ulaştırıldı. Avrupa’da kullanılan oylar için THY’den kiralanan 3 uçağın, dün sabah erken saatlerden itibaren oy torbalarını çeşitli kentlerden alarak aynı gün içinde doğrudan Ankara’ya götüreceği belirtildi. Yurt dışındaki diğer ülkelerden getirilecek torbaların ise İstanbul üzerinden Ankara’ya gönderileceği öğrenildi. Bu oylar, Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca, Ankara’daki ATO Congresium Fuar Merkezi’ndeki güvenlikli alanda muhafaza edilecek.



#Seçmen
#Recep Tayyip Erdoğan
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Sinan Oğan
#Muharrem İnce
1 yıl önce