İngilizler yenilgiyi hazmedemedi: Kılıçdaroğlu'nun kazanması için Londralı yatırımcılara 'borsada spekülasyon yapın' çağrısı

21:04, 15/05/2023, PazartesiG: Güncelleme: 22:29, 15/05/2023, Pazartesi
Yeni Şafak
İngilizler yenilgiyi hazmedemedi: Kılıçdaroğlu'nun kazanması için Londralı yatırımcılara 'borsada spekülasyon yapın' çağrısı
İngiliz ekonomist Timothy Ash, Kılıçdaroğlu'na ikinci tur öncesi 'borsayı karıştır' şeklinde akıl verdi

Recep Tayyip Erdoğan, geride kalan gün gerçekleşen seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu'na yaklaşık 2 milyon 600 bin oy fark attı. İkinci tura kalan seçimlerde büyük bir avantajı elinde bulunduran Erdoğan'a karşı ekonomik bir 'operasyon' hazırlığında olan küresel çevreler, açıkça harekete geçti. Kılıçdaroğlu'na verdiği destekle tanınan İngiliz ekonomist Timothy Ash, ikinci tur öncesi Londralı yatırımcılara 'Borsa İstanbul'daki hisselerinizi satın, ekonomi kötüye gitsin' şeklinde skandal bir çağrıda bulundu.

Türkiye, dün sandık başına giderek cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için oy kullandı. İlk andan itibaren rakiplerine büyük fark atan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı, seçimlerden zaferle çıkmayı garantiledi.

Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı

YSK'nın geçici sonuçlarına göre; Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Erdoğan yüzde 49.51, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.80, ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan yüzde 5.17, Muharrem İnce ise yüzde 0.44 oy aldı.

Buna göre Türkiye, cumhurbaşkanını belirlemek için 28 Mayıs Pazar günü yeniden sandık başına gidecek. İkinci turda, ilk turda en fazla oyu olan Erdoğan ile Kılıçdaroğlu yarışacak.

İngilizler yenilgiyi hazmedemedi: Kılıçdaroğlu'nun kazanması için Londralı yatırımcılara 'borsada spekülasyon yapın' çağrısı

Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması adına medya gücüyle sık sık algı operasyonlarına başvuran İngilizlerden bu kez de skandal bir çağrı geldi.

CHP liderine akıl vermeyi sürdüren Londra'daki finans çevreleri tarafından takip edilen bir isim olan İngiliz ekonomist Timothy Ash, Londralı sermayedarlara çağrı yaparak, ikinci tur öncesi borsada spekülasyonlarla ekonomiyi hedef alması önerisinde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun yeniden seçilmesi için
"Borsa İstanbul'daki hisselerinizi satın, halk ekonominin kötüye gittiği hissine kapılsın, oyunu değiştirsin"
algısını yayan Ash, açıkça seçimle organize bir müdahaleyi işaret etti.

'Kılıçdaroğlu'nda liderlik vasfı yok' açıklaması

Geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu'nun kazanması durumunda
"Türkiye, Batı cephesine yeniden kollarını açacak"
diyen Ash, Twitter hesabından bugün yaptığı paylaşımda ise çark edip,
"Kılıçdaroğlu ile birkaç ay önce Londra'da diğer yatırımcılarla görüştüm ve sorulara verdiği yanıtların zayıf olduğunu düşündüm. Endişelerim bir şekilde gerçekleşti. Muhalefet Kılıçdaroğlu'nun zafiyetlerini başından beri biliyordu, Meral Akşener bir nevi gemiden kaçmaya çalıştı"
ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu-İngiltere bağı

CHP lideri, cumhurbaşkanı adaylığı açıklanmadan önce ABD ve İngiltere'ye icazet seferlerinde bulunmuştu. İki ülkede ekonomistlerle görüştüğünü öne süren Kılıçdaroğlu, İngiltere'de 300 milyar dolar temiz para bulduğunu iddia etmişti.

CHP lideri, yıllar önce ise aynı İngiltere'nin tefeci olduğunu öne sürmüş, Türkiye'deki iktidarı tefecilerle iş yapmakla suçlamıştı.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026