|

İttifak uzun soluklu

Ülkücü şehitleri Kızılcahamam'daki etkinlikle anan MHP Lideri Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın 'tarihin akışını değiştirecek kadar önemli' olduğunu vurguladı. MHP’nin seçim beyannamesinde, AK Parti ile inşa edilen Cumhur İttifakı’nın kısa vadeli değil, uzun soluklu olacağı vurgulandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:51 - 28/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
MHP lideri Bahçeli, şehitler için yapılan anıta karanfil bıraktı.​
MHP lideri Bahçeli, şehitler için yapılan anıta karanfil bıraktı.​

MHP'nin kamuoyu ile paylaştığı seçim beyannamesinde özellikle Cumhur İttifakı ile ilgili dikkat çeken ayrıntılar yer aldı. Beyannamede, Cumhur İttifakı'nın hedefleri anlatıldı. İttifak'ın Türkiye'yi 'kudretli bir devlet' haline getireceği aktarılarak, 2023'te Türkiye'yi lider, küresel çapta büyük ve etkin bir güç haline getireceği belirtildi. İttifakın dünyaya Türk-İslam medeniyetinin huzur ve adaletini sunacağı, bu sayede mazlum milletlere umut ışığı olacağı sunacağı beyannamede vurgulandı. Büyük Türkiye'ye giden yolun Cumhur İttifak'ından geçtiği aktarılan beyannamede, "Bu birlikte hareket etme kararı, sadece kısa vadeli bir seçim stratejisi olmayıp uzun bir döneme hâkim olacak millî bir tavrın, asil bir duruşun adıdır" denildi.

2018+5 YIL DESTEK

MHP'nin 24 Haziran seçimi sonucunda TBMM'de güçlü bir şekilde temsil edileceği belirtilen beyannamede, daha önce Genel Başkan Bahçeli'nin ifade ettiği 2018 sonrası destek de yinelendi. Beyannamede "Tüm çalışmalar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Cumhur İttifakı'nın ilke ve esaslarına göre planlanıp uygulanacak. 24 Haziran 2018 seçimlerini takip eden beş yıl süresince Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin kurum ve kurallarıyla yerleşip kökleşmesi için verilen destek sürekliliğini koruyacak" ifadeleri yer aldı.

GÜÇLÜ MECLİS VURGUSU

Beyannamede yeni sistemin ayrıntılarına da değinildi. Yeni hükümet sisteminin güçlü yönetim, etkin meclis için gereken şartları tesis ettiği ve Türkiye'nin maruz kaldığı tehditlere daha güçlü bir karşılık verilebilmesinin zeminini hazırladığı kaydedildi. Yeni hükümet sistemi sayesinde devlet ile milletin bütünleşeceği, millî şuur ve egemenliğin siyasetin tek belirleyicisi olacağı, FETÖ, PKK ve DEAŞ gibi terörist yapılarla daha etkili bir mücadelenin yapılacağı vurgulandı. Metinde ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Cumhuriyet tarihindeki en önemli yönetim reformu, şartlara ve gelişmelere cevap veren en dinamik demokratik tercih olduğu ifade edildi.

Onlar yeminimiz

Devlet Bahçeli, 4 Ocak 1968'de henüz 22 yaşında iken Ankara'da kaldığı yurdun kantininde silahla vurulan Osmaniyeli Ruhi Kılıçkıran'dan, 20 Şubat 2015'te İzmir Ege Üniversitesi kampüsünde şehit düşen 24 yaşındaki Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na kadar verdikleri her bir şehidin acısının hâlâ yüreklerinde olduğunu vurguladı. Ülkücü şehitlerin hatıralarına hor bakamayacaklarına, mücadelelerine ihanet edemeyeceklerine işaret eden Bahçeli, "Onlar bizim yeminimiz, dava arkadaşımız, çetin yolları aşan fazilet timsalleridir" dedi. Bahçeli, şehitler için yapılan anıta karanfil bıraktı.

Tarihin akışı değişecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminin tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Aziz milletimizin vicdanında doğan Cumhur İttifakı, 2023'ün güçlü Türkiye'sini şekillendirecek ve tarihin akışını değiştirecektir" dedi. Bahçeli, Kızılcahamam'da düzenlenen 'Ülkücü Şehitleri Anma Günü' etkinliğine katıldı. Burada konuşan Bahçeli, 'ülkücülüğü hak ve hukuk mücadelesinde öne çıkmak, milli ve manevi değerlere, yılmadan, yorulmadan bağlanmak, iman ve ahlak olgunluğunda doruklara tutunmak' şeklinde tanımladı, şunları söyledi:

İSLAM'IN GÖNÜLLÜ NEFERİYİZ

"Bizim çağın dar kalıplarına sığmayan ülkülerimiz, güdük ve güdümlü akılların alamayacağı hedeflerimiz vardır. Bizim Kızılelma ülkümüz vardır. Türk milletinin istikbal ve istiklalini korumak, geleceğin güçlü ve büyük Türkiye'sini kurmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bizler, inanmış, kendini milletine ve devletine adamış ülkücüleriz. Bizler, hakkın, halkın, haklının hizmetkarıyız. Bizler, Türk ve İslam'ın gönüllü neferleriyiz. Biz umutla ileriye, özlemle geriye bakıyoruz. Çok şükür, kendi yönünü tayin edemeyip rüzgarla birlikte sürüklenen rotasız bir geminin durumuna hiç düşmedik. Zamanın ve şartların değişkenliğine kapılarak heyecan ve hedeflerimizden ayrılmadık, ilke ve ülkülerimizden taviz vermedik."

ÖNCE ÜLKEM VE MİLLETİM

"15 Temmuz hain ve kanlı darbe girişimiyle istediğini elde edemeyenlerin, ülkemizi ekonomik, siyasi ve sosyal ablukaya alma çabaları kırılacak ve art niyetler Allah'ın izniyle sonuçsuz bırakılacaktır. Aziz milletimizin vicdanında doğan Cumhur İttifakı 2023'ün güçlü Türkiye’sini şekillendirecek ve tarihin akışını değiştirecektir. Milliyetçi-Ülkücü Hareket devletimizin ve milletimizin dara düştüğü her dönemde üzerine düşen tarihi vazifeyi yerine getirmekten imtina etmemiştir. Yarım asırdır varlığını sürdüren ve ebediyete kadar sürdürecek olan siyasi geçmişimiz buna şahittir. Bizim mazimizde vatanı ve milleti geri planda tutan siyasi körlük hiçbir zaman olmamıştır. 'Önce ülkem ve milletim' diyerek şahlanacak, vatanımız üzerinde kirli tezgah ve hedefleri tarihin çöplüğüne gömeceğiz.


Broşürde yan yana

MHP'nin, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kampanyasında kullanacağı broşür ve kitapçıkların basımı tamamlandı. Parti tarafından bastırılan, üzerinde 'Cumhur İttifakı Millet Aklı' yazılı broşürde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin birlikte resimleri bulunuyor. Broşürde, '15 Temmuz İhaneti ve Milli Diriliş Ruhu' ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş çerçevesinde Anayasa değişikliği ve 16 Nisan halk oylaması anlatılıyor.

#Cumhur İttifakı
#Devlet Bahçeli
#MHP
6 yıl önce