|

Kılıçdaroğlu korktu İnce aday oldu

Kırıkkaleliler, Cumhur İttifakı’nın AK Parti ve MHP’yi güçlendirdiği görüşünde. CHP’de Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu kaybetmekten korktuğu için Muharrem İnce’yi aday gösterdiği düşünülüyor. Ayrıca emekliler de ikramiyeden memnun, kurban paralarının çıktığını söylüyorlar.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:42 - 17/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Kırıkkale’de yaşayan vatandaşlar, seçimle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Kırıkkale’de yaşayan vatandaşlar, seçimle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bir yıl önce referandumda yeni sisteme yüzde 62.4 ile vize veren Kırıkkale’de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişi tamamlayacak 24 Haziran seçimi için Cumhur İttifakı’na destek büyük. Anadolu’da seçimin nabzını tutan Yeni Şafak ve tvnet’in son durağı Kırıkkale oldu. Seçim aracımızı ziyaret eden Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “15 Temmuz’da Kırıkkale darbecilere karşı nasıl kale gibi durduysa, 24 Haziran’da da reisimizin arkasındayız. Kırıkkale Cumhur İttifakı’nı benimsedi” diye konuştu.


KILIÇDAROĞLU ANALİZİ

Bilgisayar mühendisi Mustafa Timurlenk ise “Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmayacağı belliydi. Çünkü seçilemeyeceğini biliyor. Onun için Muharrem İnce’yi aday gösterdi” dedi. 20 yaşındaki Hayri Ateş de şunları söyledi: “Erdoğan’ı önde görüyorum. Kılıçdaroğlu önceki seçimleri kaybettiği için topu İnce’ye attı. Kılıçdaroğlu koltuğunu korumak adına böyle bir şey yaptı. Keşke kendisi milletin karşısına çıksaydı.”

İNCE’DEN OLMAZ

Şeref Soydam “Erdoğan halkın adamı, halkını seven bir lider. Diğerlerini ben samimi bulmuyorum. Halkın içinden gelmiyorlar, halka inemiyorlar. Muharrem İnce’nin cuma namazında oturuşu bile bir başka. İnce’den bu ülkeye cumhurbaşkanı olmaz” dedi. Üniversite öğrencisi Çağrı Bulut da İnce hakkında şu değerlendirmede bulundu: “Kendi partisinde kazanamayan bir isim nasıl Türkiye’de cumhurbaşkanı olabilir.”

YALNIZ BIRAKMAMALIYIZ

Yasin Özden “Sınır ötesi operasyonlar ve FETÖ ile mücadele sürerken Erdoğan’ı yalnız bırakmamalıyız” dedi. Özden, “AK Parti-MHP ittifakı vatanımızın geleceği için iyi oldu. Diğer tarafta birleşen partileri gerçekçi bulmuyorum. Bunların tek davası Erdoğan olmuş. Türkiye’ye huzur ve güven ortamı getireceklerini düşünmüyorum” dedi.


Kurban paramız devletten

Emekli Erdoğan Karaman AK Parti ve MHP’nin seçime birlikte girmesinin kendilerine güven verdiğini söyledi. Hükümetin emeklilere senede vereceği 2 bin lira ikramiye hakkında da konuşan Karaman, “Son derece iyi oldu. Neredeyse kurbanın yarı parasını devlet vermiş oluyor” dedi. Necip Pekgöz de ikramiye hakkında “Kurban kesemeyenler için bir umut oldu” şeklinde konuştu.

#Yeni Şafak
#Kırıkkale
6 yıl önce