|

Mini Türkiye fotoğrafı

AK Parti’de milletvekili adayı belirleme sürecinin ilk aşaması bitti. Mülakata giren 7 bin 39 kişiden 2 bin 100’ünün dosyası Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki üst kurula sevk edildi. Adayların, Türkiye’ye katkı sağlayacak farklı meziyette ve hukukçu, mühendis, esnaf, bürokrat gibi farklı meslekten olmasına dikkat edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/05/2018 Pazar
Güncelleme: 09:52 - 13/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
Milletvekili adayı olabilmek için AK Parti’ye 7 bin 39 kişi başvurmuştu.
Milletvekili adayı olabilmek için AK Parti’ye 7 bin 39 kişi başvurmuştu.

AK Parti’de milletvekili aday belirleme sürecinin ilk aşaması bitti. Genel başkan yardımcılarının başkanlığında oluşturulan 14 alt komisyon 2 bin 100 adayın dosyasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki üst komisyona sevk ederken, 7 bin 39 aday mülakattan geçti. Üst komisyon 16 Mayıs’ta çalışmalarının startını verecek. Mülakat süreçleri ile ilgili AK Parti Seçim Koordinasyon Başkanı Başkanı Ali İhsan Yavuz, mülakatta dikkat edilen kriterleri Yeni Şafak’a anlattı.

DOSYALAR HAZIR

Mülakat dosyalarının bittikçe kendi birimlerine teslim edildiğini söyleyen Yavuz, “Onları tasnif ediyoruz, o dosyalara yeni belgeler ekliyoruz, seçim çevresi haritaları koyuyoruz. O bölgenin seçim sonuçlarını dosyaya koyuyoruz. Yeni dosyaya dönüştürerek üst komisyonun çalışmasına sunuyoruz” dedi. Yavuz, komisyonların mülakatta dikkat ettiği kriterleri de şöyle özetledi: “

BÖLGE DAĞILIMI GÖZETİLDİ

Her aday adayı bizim için değerli. Biz yapılan bütün başvuruları önemsiyoruz. Gerçekten çok farklı renkte, farklı birikime sahip, birbirinden farklı meziyete sahip aday adaylarımız var. Bölge dağılımına ve bir takım unsurlara dikkat ediliyor. Yeni tablolar oluşturulurken kim olursa bize daha fazla katkı sağlar ve daha iyi tabloların ortaya çıkmasına zemin hazırlar diye bakıyoruz. Mesleki dağılım, öğrenim durumuna dikkat ediliyor. Çünkü orada mühendis, hukukçu, bürokrat, esnaf lazım. Orası Türkiye’yi temsil eden mini Türkiye fotoğrafıdır. Dolayısıyla her kesimi temsil edecek insanların orada bulunması gerekiyor. Bunları karşılayacak en ideal adayı bulmaya çalışıyor.” Yavuz, mevcut vekillerin adaylıkları ile ilgili de, “Meclisteki durumları elbette değerlendirecek. Milletvekillerinin sahadaki performansları göz önünde bulundurulacak” ifadelerini kullandı.

MİLLET OYUNU GÖRÜYOR

Cumhur İttifakına karşı kurulan CHP, SP, İP ve DP’nin son günlerde izlediği politikayı da değerlendiren Yavuz, “CHP’den 15 vekil ağlaya ağlaya gidiyor, sonra geri geliyor. Oyun mu oynuyorsunuz. Bu milletin bunu yutması mümkün mü? Bu milletin iradesini fesada uğratmak için bir takım eski dönemi anımsatan işleri yaptığını millet görmez mi?, Güneş Motel hadisesinden daha berbat pazarlıkların olduğunu görmez mi? Güneş Motel’de başkanlık teklif ediliyor heves ederek gidiyorlar, burada bakanlık teklif edilmiyor burada başka bir şey var. Millet bunları yutmuyor, olan çok net ortada” dedi.

#AK Parti
#Mülakat
#Vekil
6 yıl önce