|

Millet muhalefete yine ceza kesecek

Trabzonlular 24 Haziran seçimlerini Türkiye’nin kaderi olarak görüyor. Seçimlere sayılı günler kala seçmenin büyük bir bölümünün oyunun rengi belli olmuş durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk turda ipi göğüsleyeceği görüşünde. Vatandaşlar, milletin bu seçimde de muhalefete ceza keseceğini söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:05 - 19/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
HANİFE AŞIKKUTLU - FATMA AŞIKKUTLU
HANİFE AŞIKKUTLU - FATMA AŞIKKUTLU

Yeni Şafak ve tvnet ekipleri 24 Haziran’ın nabzını bu kez Trabzon’da tuttu. Yeni Şafak’ın seçim aracına büyük ilgi gösteren Trabzonlulara seçime ilişkin fikirlerini sorduk. İşte cevapları:

Birçok seçim yaşayan 76 yaşındaki Yılmaz Demir’le başladık sohbetimize. Demir, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti yine ayaklarının üzerinde duracaktır” dedi. “Bu adam oradan inerse millet yazacak kalem bulamaz” dediği Erdoğan’ın Kudüs politikasına da destek veren Demir, muhalefetin de birkaç puan kaybedeceğini söyledi. Demir, bu seçimde de milletin muhalefete ceza keseceğini sözlerine ekledi.

ÖNCE MUHALEFETİ İYİ YAPSINLAR

24 Haziran günü Türkiye'nin kaderini belli etmek için sandığa gideceklerini söyleyen Zihni Yılmaz, "Bu seçimleri diğer seçimlerden daha fazla önemli görüyorum. Çünkü yeni bir sisteme geçiyoruz. O yüzden bu sistemin kök salması için Erdoğan'ı ve AK Parti'yi desteklemek lazım" şeklinde konuştu.

Muhalefet liderlerinin devlet tecrübesinin olmadığını belirten Temel Bahçekapılı ise “Önemli bir seçime gidiyoruz. Diğer muhalefet partilerinde devlet yönetecek tecrübe yok. Önce muhalefetlerini iyi yapsınlar, sonra iktidara niyetlensinler” diye konuştu.


İNCE BU KADAR GÜÇLÜYSE

Halit Yeter, “AK Parti ile MHP'nin ittifakını doğru buluyorum” derken, İhsan Şahin ise “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptıkları ortada. Türkiye’yi nereden nereye getirdi, bunu herkes görüyor. Biz uçak nedir bilmiyorduk. Şimdi otobüs bileti fiyatına uçak ile İstanbul’a gidiyorum. Battı Türkiye, diyorlar; neresi battı? Muharrem İnce bu kadar güçlü biriyse neden CHP'nin başına getirilmiyor? Temel Karamollaoğlu'nun CHP ile ittifak yapmasını yakıştıramadım” dedi.

ESKİ SİSTEMİ İSTİYORUM

Seçimlerde CHP’nin adayının kazanacağını dile getiren Mehmet Şahinoğlu ise “Muharrem İnce’yi atılgan, halka yarayışlı, genç ve her şeyden bilgisi olan birisi olarak değerlendiriyorum. Vaatleri benim hoşuma gidiyor” dedi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini istemediğini söyleyen Mehmet Taraç da “Eski sistemi istiyorum. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız bize 15 sene hizmet etti. CHP-SP-İP-DP ittifakının güçlendiğini görüyorum” dedi.


Trabzonlular kararını verdi

Farklı siyasi partilerde görev yaptığını belirten Keleş Özsoy, “İlk Ecevit’in partisine katıldım Şalpazarı’nda. Cindoruk’un yönetimine girdim. Ben Erdoğan gibisini görmedim. Eskiden Suriye’ye giremezlerdi, oraya girdi. ABD’ye kafa tutuyor. Bahçeli de devletçi ve halkçıdır. Bu millet kararını verdi. Trabzon Tayyip Erdoğan diyor” dedi. Trabzon’da kararsız seçmenlerden Emirhan İsak ise “Cumhurbaşkanı adaylarının çok olması bence gayet güzel. Bu ülkemiz adına güzel şeyler olacağını anlamına geliyor” diye konuştu. Öğrenci Onur Yavru da Erdoğan ile İnce arasında kaldığını söylüyor.

  • Sonuç değişmez
  • Trabzon’da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’a yüzde 65’in üzerinde bir oy çıkacağını belirten Emre Mutlu, “Diğer adaylar bu işi götüremeyecekler. MHP’nin, AK Parti ile seçime birlikte girmesi güzel. İttifak açık ara önde olacak” dedi.
  • İlk turda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçileceğini söyleyenlerden birisi de Murat Yivci oldu. Yivci, “Değişecek fazla bir şey olmayacak. Cumhur İttifakı kazanacak. Vatandaş Erdoğan’ı bırakmaz. İlk turda Erdoğan çıkacak” diye konuştu.
  • Trabzon’un Uğurlu Mahallesinde ekibimizi evinde misafir eden Fatma Aşıkkutlu da, Erdoğan’ı evladı gibi sevdiğini söylüyor. Aşıkkutlu, “Erdoğan’ı çok severim, evlatlarımdan arkaya atmam onu. Her gün dua ediyorum kazanması için” dedi. Fatma Nine’nin kızı Hanife Aşıkkkutlu da annesi gibi düşündüğünü belirtiyor.
#Trabzon
#Seçim
#24 Haziran
6 yıl önce