|

Neden 24 Haziran

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, erken seçim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bozdağ, seçimin neden 24 Haziran'da yapılacağını açıkladı.

Yeni Şafak
11:13 - 19/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:20 - 19/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, 24 Haziran seçimi için açıklama yaptı.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, 24 Haziran seçimi için açıklama yaptı.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seçimlerin öne alınmasının Türkiye'ye dönük tuzak hazırlayanların tuzaklarını boşa çıkaran bir hamle olduğunu belirten Bozdağ, "Türkiye'de senaryoyu artık başkaları değil bu millet yazacaktır. Bu milletin yazdığı senaryoya herkes tabi olacaktır." dedi. Bozdağ,
neden 24 Haziran'da yapılacağını şu ifadelerle açıkladı:

NEDEN 24 HAZİRAN TARİHİ SEÇİLDİ?

Neden 24 Haziran denilirse, seçim uygun bir tarih. Ağustos, yazın ortası, hac vakti. Tatil ve hac nedeniyle ikamet yerleri dışında olabilir. Seçime katılım düşebilir. Üst düzey katılım herkesin görevidir. Herkesin iradesini sandığa yansıtması için 24 Haziran'a alındı. Daha fazla seçimi tartışmakla vakit kaybedilmesin istedik. Haziran herkesin katılabileceği bir tarih. Ramazan ayı var, üniversite sınavları var, okul yeni kapanmış oluyor. Bu tarih seçim için uygun bir tarihtir. Vatandaşımızın sandığa gidebileceği rahat bir tarih. Kasım'da da yapılabilirdi. Yeni sistem fiilen hayata geçsin. Millet sistemin faydası artık yaşansın. Türkiye yeni sistemle ekonomi, terör ve dış politikada bugünkünden daha hızlı hareket etme kabiliyetine kavuşacak.

#Bekir Bozdağ
#24 Haziran
6 yıl önce