|

Türkiye'nin seçimine 61 gün kaldı

Türkiye, 61 gün sonra sandığa gidiyor. Bu seçimde ilkler de yaşanacak. Seçmen aynı anda hem parti hem de cumhurbaşkanı adayı için oy verecek. İşte Bahçeli'nin çağrısı ile başlayan erken seçim trafiğinde yaşanan son dakika seçim gelişmeleri.

Yeni Şafak
12:41 - 23/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:21 - 23/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye, 24 Haziran'da sandık başına gidecek.
Türkiye, 24 Haziran'da sandık başına gidecek.

Türkiye 24 Haziran'da sandık başında olacak.

Önce Meclis'ten erken seçim kararı çıkarıldı. Ardından da Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimini açıklayacak. Bu seçimde ilkler de yaşanacak. Seçmen aynı anda hem parti hem de cumhurbaşkanı adayı için oy verecek. Partiler ittifak yaparak seçime girebilecekler. İşte Bahçeli'nin çağrısı ile başlayan erken seçim trafiğinde yaşanan son dakika seçim gelişmeleri:


23 Nisan saat 16.20
MHP Lideri Devlet Bahçeli, istifaların ardından ilk kez konuştu. Bahçeli, "Siyaset hile ve hülle kabul etmez" dedi.
23 Nisan saat 11.00

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun yaptığı görüşme sona erdi.İki lider, önümüzdeki hafta sürecin netleşeceğini açıkladı.

23 Nisan saat 10.10
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Merkezi'ne geldi. Karamollaoğlu ile Kılıçdaroğlu arasındaki görüşme başladı.
23 Nisan saat 08.00
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi’ne katılacak partilere ilişkin kararı, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.
#Seçim 2018
#AK Parti
#MHP
#YSK
6 yıl önce