|

Uşak Seçim 2019 - Uşak Belediye Başkanlığı Yerel Seçim Sonuçları

Uşak 31 Mart 2019 yerel seçim sonuçları ne durumda? 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Uşak ilinde hangi adayların kaç oy aldığı sayfamızda. Uşak Yerel Seçim sonuçları en hızlı şekilde Yeni Şafak Uşak yerel seçim sonuçları sayfasında.

Yeni Şafak
21:39 - 31/03/2019 Pazar
Güncelleme: 15:35 - 27/03/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Uşak seçim sonuçları.
Uşak seçim sonuçları.

Uşak Seçim 2019 Belediye Başkanlığı oy sonuçları. Uşak ve ilçelerinde hangi adaylar ne kadar oy aldı? Adayların yarıştığı yerel seçimlerde Uşak seçmeni hangi adaya ne kadar oy verdi? Sandıkların açılıp sonuçların gelmesiyle birlikte Uşak ilinde seçmenlerin ve tüm kesimin merak ettiği, hangi adayın ne kadar oy aldığıydı. Uşak ilinde kıyasıya geçen seçim sonuçlarının detaylarına Uşak 2019 Yerel Seçim sonuçları sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

UŞAK

Uşak yöresi tarihin bilinen dönemlerinden beri bir yerleşim bölgesidir. Kentin bilinen en eski adı Temenothytiadır. Kent bu adı Heraklilerden Aristomakhosun oğlu Temenostan almıştır.[kaynak belirtilmeli] Temenos, Roma İmparatorluğu dönemi sikkeleri üstündeki Temenos Oikistes (Kurucu Temenos) ya da Ktistes yazıtları ve Temenos tasvirleriyle bilinmektedir.

Temenothyria, Flavuslardan sonra Flaviopolis adını almıştır. İl merkezi Uşak'ın eski adı Uşşak'tır. Uşşak kelimesi iki anlama gelmektedir. Uşşak kelimesi Aşıklar Diyarı anlamına gelmektedir. Evliya Çelebi ünlü Seyahatname'sinde bu adı Aşıklar Diyarı olarak yorumlamıştır. Bunun yanı sıra "Anadolu'daki tarihi yer adları" kitabında Uşak isminin buradaki "Obsekion" kentinin isminden türediği yazılmaktadır.

Uşak'ın 2018 yılı itibariyle nüfusu 367.514'tür.
#Uşak yerel seçim sonuçları
#Uşak belediye başkanlığı seçim 2019
#Yerel seçim sonuçları Uşak
#Uşak seçim sonuçları
#Belediye başkanlığı seçim sonuçları
#Seçim sonuçları
5 yıl önce