|

Yeni yönetim için Erdoğan şart

Karadeniz'in yükselen yıldızı Ordu'da seçmen, dış mihrakların Türkiye’yi hedef alan oyunlarına dikkat çekiyor. Ordu’da vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tam hayata geçmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar seçilmesi gerektiğini vurguluyor. Seçmen, “Erdoğan ilk turda alır” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:44 - 21/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Seçmen, 'Erdoğan ilk turda alır' diyor.
Seçmen, 'Erdoğan ilk turda alır' diyor.

24 Haziran seçimleri öncesinde il il gezerek seçmenin nabzını tutan Yeni Şafak ve tvnet ekibinin bu seferki durağı Ordu oldu. Dünyanın şu an seçimlerde rol alma derdine düştüğünü düşünen Ordulular, dış oyunların bozulması için bütün seçmenleri sandığa gitmeye davet ediyor. Seçime ilişkin Orduluların görüşleri şöyle: Mehmet Gündoğdu AK Parti’nin aynı şekilde yoluna devam edeceğini belirterek, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın diğer adaylara göre daha aktif, daha güzel hizmetler yapacağına inanıyorum” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ AĞIR BASIYOR

Berat Durmuş, hükümetten memnun olduğunu söyleyenler arasında. Durmuş, “Şu anki hükümetin devam etmesinden yanayım. 16 Nisan referandumunda da sistemin değişmesi için evet demiştim. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de oyumu Erdoğan’dan yana kullanacağım. Adaylar arasında Erdoğan daha ağır basıyor” diye konuştu.

KÜÇÜK ÇOCUKLAR BİLE BİLİYOR

Sezai Öztürk, AK Parti ve MHP’nin vatan için birlikte yola çıktıklarını belirterek, “Erdoğan, vatanını, milletine sahip çıkan bir lider. Cumhur İttifakı’nda birbirleriyle anlaşmışlar, bize de hayırlı olsun demek düşer” ifadesini kullandı. Fındıklı köyünde yaşayan Sunay Tok da, “Benim için Erdoğan başarılı, oyumu da atmayı düşünüyorum. Erdoğan’ı küçük çocuklar bile biliyor” dedi.

DİĞER ADAYLAR BOŞA ÇIRPINIYOR

Almanya’da yaşadığını söyleyen Selahattin Sakarkaya ise “Yine Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Diğer adayların hiçbirinin gelemeyeceğini düşünüyorum, boşuna çırpınıyorlar” diye konuştu. Yasemin İpek ise “Ben vatanımı vatanım olarak görmek istiyorum. Bunu da bana siyaset olarak gösterebilen tek lider Erdoğan’dır. Diğer adaylar ile Erdoğan’ı aynı kefeye bile koyamam” ifadesini kullandı. Ordu Perşembe Mersin Mahalle Muhtarı Recai Erdem, “Eskiyi hatırlamak bile istemiyoruz. Bundan daha iyisi ne olabilir? Biz Erdoğan’ı dünya lideri olarak görüyoruz” ifadesini kullandı.

Dış güçlerin oyununu bozalım

Türkiye üzerine dış güçlerin oyunlarına dikkat çeken Akın Çiçek “Dünya şu an gözünü dikmiş 'Türkiye’deki seçimde nasıl bir rol alabiliriz, Türkiye üzerinden hain emellerimizi gerçekleştirebiliriz' diye mücadele ediyorlar. Dış güçlerin Türkiye’de olası planlarına çanak tutacak tutum ve davranışlardan bilinçlenelim buna göre oyumuzu verelim” dedi. Muzaffer Tunç da “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ın kazanacağını düşünüyorum. Çünkü öbürleri güçlü bir koalisyon kuramadılar” diye konuştu.



İlk turda alır

Gençliğinde yaşadığı sıkıntılardan bahseden Rahmi Engin, “Bundan sonra milletimizin yanlış yöne yönelmeyeceğini düşünüyorum. AK Parti ile MHP’nin ittifakını takdir ediyorum. Erdoğan’ın rakiplerini rakip olarak görmüyorum” dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimi olsun milletvekilliği seçimleri olsun AK Parti’yi destekleyeceğini savunan Ali İnal da “Erdoğan’ın da ilk turda seçimi alacağını düşünüyorum. Cumhur İttifakı’nın mecliste de çoğunluğu elde edeceğini düşünüyorum. Ülkemizin geleceği açısından öyle olması gerekiyor. Altı tane Cumhurbaşkanı adayı var; Recep Tayyip Erdoğan ve diğer 5 tanesini görüyorum. Ben onları şanslı görmüyorum. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yerleşmesi ve oturması için Erdoğan’ın bu dönem kazanması şart. Kemal Kılıçdaroğlu, bütün seçimleri kaybeden bir lider. Gerçek bir lider olmuş olsaydı oturduğu koltukta durmaması gerekiyordu. Bu kadar iddialı konuşuyorsa cumhurbaşkanı adayı olması gerekiyordu” dedi.

#Ordu
#Recep Tayyip Erdoğan
#Seçim
6 yıl önce