|

Seçmen sorgulama mobil uygulamada! YSK seçmen sorgulama uygulaması indir

Seçmen sorgulama artık mobil uygulamada. 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için askıya çıkan seçmen listeleri, "Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması" ile de sorgulanabilecek. Bu uygulamayla yurt içinde ikamet eden seçmenler, askı dönemi içerisinde kendisinin, aynı hanede oturan yakınlarının ve aynı binada oturan seçmenlerin bilgilerini görüntüleyebilecek. İşte YSK seçmen sorgulama sayfası ve mobil uygulaması.

Yeni Şafak
14:51 - 7/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:55 - 7/05/2018 Pazartesi
AA
Seçmen sorgulama işlemlerini mobil uygulama üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
Seçmen sorgulama işlemlerini mobil uygulama üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.

Seçmen sorgulama uygulaması artık mobil cihazlarda. 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için muhtarlıklarda askıya çıkan seçmen listeleri, "Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması" ile de sorgulanabilecek. Sizlere de YSK seçmen sorgulama uygulamasını indirmek isterseniz haberimizi inceleyebilirsiniz.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) hazırladığı seçim takvimine göre, muhtarlık bölgesi askı listeleri 12 Mayıs Cumartesi gününe kadar askıda kalacak. Muhtarlıklar hafta sonları da hizmet verecek.

YSK Başkanlığının
"Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması"
da hizmete girdi. Bu uygulamayla yurt içinde ikamet eden seçmenler, askı dönemi içerisinde, kendisinin, aynı hanede oturan yakınlarının ve aynı binada oturan seçmenlerin bilgilerini görüntüleyebilecek, askı dönemi sonrasında kendisinin ve aynı hanede oturan yakınlarının oy vereceği sandık alanı bilgilerini sorgulayabilecek.

Seçim dönemleri dışında kişi, kendisinin ve aynı hanede oturan yakınlarının seçmen kütüğünde kaydının bulunup bulunmadığını kontrol edebilecek.

Yurt dışında ikamet eden seçmenler, yurt dışı seçmen kütüğünde kayıtlı olup olmadığını, kayıtlı ise hangi dış temsilcilikte kaydının bulunduğunu, açık adres bilgilerinin bulunup bulunmadığını kontrol edebilecek.

Seçmen sorgulama mobil uygulamaları

Sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden Google Play Store üzerinden hem de iTunes üzerinden seçmen sorgulama mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

#Seçmen listeleri
#Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması
#YSK
6 yıl önce