|

Son dakika Türk Akımı anlaşması imzalandı! İşte açıklamalar

Son dakika haberi olarak Türk Akımı anlaşmasının imzalandığı bildirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya devlet başkanı Vladimir Putin canlı yayında imzaların atılmasının ardından açıklamalarda bulundu. Rusya'dan gelen doğalgaz hattını Türkiye üzerinden Avrupaya taşıyacak projenin detaylarını ve Türk Akımı ile ilgili son dakika gelişmelerini haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
20:30 - 10/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:41 - 10/10/2016 Pazartesi
Diğer

Son dakika haberleri -

Türk Akımı anlaşması imzalandı

. Türkiye ile Rusya arasında son yıllardaki en büyük anlaşma imzalandı. Rusya'dan gelen doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine geçişini sağlayacak Türk Akımı projesinde imzalar atıldı. Türkiye bu gelişme ile Batı hattından doğalgaz alımını kesecek. Bu akşam canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya devlet başkanı Vladimir Putin açıklamalarda bulundu. Türk Akımı Projesi'nde imzaların atılmasının ardından yapılan açıklamaları ve son dakika haberlerini yenisafak.com'dan takip edebilirsiniz.



TÜRK AKIMI PROJESİNDE İMZALAR ATILDI


Rusya doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan "Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi" için hükümetler arası anlaşma imzaladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 1 saat 40 dakika süren görüşmelerinin ardından, ortak basın toplantısı düzenledi.



Türk Akımı anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Rus Enerji Bakanı Aleksandr Novak, tarafından imzalandı.



Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı Projesi, iki hattan oluşacak ve toplam 31,5 milyar metreküp kapasiteye sahip olacak. Hatlardan biri Türkiye'ye uzanacak ve Türkiye'nin ihtiyaçları için kullanılacak. Diğer hattın ise Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıması planlanıyor.



Proje, ilk kez Aralık 2014'te Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından duyurulmuştu.





Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar


Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bugün gerçekten Sayın Başkan'la (Putin) dolu dolu bir gün geçirdik. Sonunda bu az önce imzalanan anlaşmalar, imzalanacak hale geldi ve burada nokta, başkanlar huzurunda konmuş oldu. Türkiye ile Rusya arasındaki normalleşme sürecinin hızla devam edeceğine olan inancım tamdır."



Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tabii çok da hassas bir konu; bölgedeki mevcut gelişmeler. Suriye konusunu etraflıca ele alma imkanımız oldu. Fırat Kalkanı Operasyonu'nu kendileriyle (Putin) görüştük. Bu konuda ne gibi iş birliği yapabiliriz, bunların değerlendirmesini yaptık. Özellikle Halep'teki gelişmelerde, insani yardım konusunda ne gibi bir strateji uygulayalım ki oradaki insanlar bir an önce barışa, huzura kavuşsunlar."



Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Akkuyu Nükleer Enerji Santrali ile ilgili olarak da yine burada bundan sonraki sürecin hızla devamında, mutabakatımız net. Zaman kaybının önümüzdeki süreçte telafi edileceği inancındayım."



Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

: "Bugün Rusya hükümeti bir karar aldı. Türkiye'den ihraç edilen ve kısıtlama olan bazı kalemlerin Rusya'ya tekrar ithalatını açıyoruz. Özellikle narenciye ve diğer yaş meyve sebze ve tarım ürünlerini Rus piyasasına açmış olduk. Bu, karşılıklı yarara dayalı bir karar sonuçta. Çünkü Rusya'daki tarım sektörü bu tür tarım ürünlerini üretmiyor. Türkiye'den bu kalemler Rusya'ya ithal edilince bizdeki fiyatlar düşecektir."




#Türk Akımı
#Rusya
#Türkiye
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyjp Erdoğan
#Vladimir Putin
#Anlaşma
#Son dakika haberleri
7 yıl önce