|

Arda Turan ve Burak Yılmaz efsaneleri geçebilir

A Milli Takım 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde yarın Kosova'yı Antalya'da ağırlayacak. Bu mücadele Arda Turan ve Burak Yılmaz için farklı bir anlam taşıyor.

Yeni Şafak
16:09 - 11/11/2016 Cuma
Güncelleme: 13:30 - 11/11/2016 Cuma
AA
Arda Turan 94 kez giydiği milli forma ile 16 gol atarken, Burak Yılmaz ise 47 maçta 21 gol kaydetti.
Arda Turan 94 kez giydiği milli forma ile 16 gol atarken, Burak Yılmaz ise 47 maçta 21 gol kaydetti.

A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde gruptaki dördüncü maçında yarın Antalya'da Kosova ile karşılaşacak.



Milli takıma yeniden davet edilen Arda Turan ve Burak Yılmaz'ın, istatistik anlamında Türk futbolunun efsanelerini geçme olasılığı bulunuyor.



A Milli Takım formasını 94 kez giyen Arda, yarın oynaması durumunda bu rakamı 95'e çıkarak ve Tugay Kerimoğlu'nu geride bırakacak. Arda Turan, forma giymesi durumunda, 120 kezle Rüştü Reçber'in ilk sırada bulunduğu ay-yıldızlı formayla en çok maça çıkan oyucular listesinde dördüncü sıraya yükselecek.



Türk Milli Takımı'nda 21 golü bulunan Burak Yılmaz ise, Kosova filelerini havalandırması durumunda Lefter Küçükandonyadis'i geride bırakacak. Burak, yaşayacağı ilk gol sevincinde, ay-yıldızlı ekipte en çok gol atan futbolcular listesinde ikinci sırayı Tuncay Şanlı ile paylaşacak.




-





















#Arda Turan
#Burak Yılmaz
#Türkiye A Milli Futbol Takımı
7 yıl önce