|

Bosna'ya ikinci ligden antrenör

Bosna Hersek'te, Safet Susic'in görevden alınmasının ardından A Milli Futbol Takımı'nın başına getirilen Mehmed Bazdarevic'in yardımcılığına, ikinci lig düzeyindeki Bosna Sırp Cumhuriyeti Ligi'nde mücadele eden Kozara Teknik Direktörü Igor Jankovic getirildi.

Yeni Şafak
20:23 - 22/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 18:29 - 22/01/2015 Perşembe
AA
Bosna Hersek Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, aralık ayında göreve getirilen Bazdarevic'in yardımcılarını belirlemek üzere toplantı yaptı. Toplantıda, iki yıldır Kozara takımını çalıştıran Jankovic, Bazdarevic'in yardımcılığına getirildi. 


Henüz ekibindeki isimlerin tamamı belli olmayan Bazdarevic'in yardımcılığı için Enver Lugusic, Edin Prljaca ve Eldin Jelaskovic'in isimleri geçiyor.


'Bazdarevic'e yardımcılık yapmak büyük onur'

Jankovic, kararın ardından yaptığı açıklamada, A Milli Takım'da görev alacak olmasının kendisi için büyük anlam ifade ettiğini belirterek, kendisine duyulan güveni boşa çıkarmamak için elinden gelenin en iyisini yapacağını söyledi.


İkinci lig takımını çalıştırmasına rağmen böyle bir göreve seçilmesinin kendisine daha fazla sorumluluk yüklediğini ifade eden Jankovic, federasyon yetkililerinin aldığı kararın, 'kendisine inanan ve kendisini işine adayan birinin zirveye çıkabileceğinin kanıtı' olduğunu vurguladı.


Jankovic, futbol oynadığı dönemde hayranlıkla izlediği Bazdarevic ile çalışacak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Çocukken onu televizyonda izliyordum. O zaman Yugoslavya forması giyiyordu. Ona yardımcılık yapmak büyük onur. Umarım, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmayı başarırız" diye konuştu.
#Bosna Hersek
#Mehmed Bazdarevic
#İgor Jankovic
9 yıl önce