|

Fenerbahçe evinde Slavia Prag'a kaybetti: Çekler rövanş öncesi avantajı cebine koydu

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi Play-Off turu maçında Çekya temsilcisi Slavia Prag'a evinde 3-2 mağlup oldu. Sarı lacivertlilerde tribünlerde başkan Ali Koç ve futbolculara tepki gösterdi.

22:44 - 17/02/2022 Perşembe
Güncelleme: 23:06 - 17/02/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Fenerbahçeli futbolcuların üzüntüsü.
Fenerbahçeli futbolcuların üzüntüsü.

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Fenerbahçe, sahasında Çekya ekibi Slavia Prag'a 3-2 mağlup oldu.

Maçtan dakikalar;

18. dakikada orta sahada topu alan Sor’un sol kanattan ceza sahası içine girip çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya gitti.

20. dakikada sağ kanattan rakiplerini geçerek ceza sahası içine giren Holes’in çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Altay’dan döndü. Pozisyonun devamında topu önünde bulan Holes’in vuruşu direğin yanından dışarıya çıktı.

27. dakikada Osayi-Samuel’in ceza yayı solundan plase vuruşuna top sağ direğin yanından dışarıya gitti.

GOL!
  • 45. dakikada Plavsic’in ceza sahası içi sol tarafından vuruşunda arka direkten dönen topu alan Traore’nin kale önünden vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1

54. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Pelkas'ın ara pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Valencia'nın sert şutunda meşin yuvarlak direkten döndü. Pozisyonun devamında topu kontrol eden Mert Hakan Yandaş'ın ceza sahası içinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

GOL!
  • 58. dakikada Fenerbahçe beraberliği sağladı. Sol kanatta rakibinden sıyrıldıktan sonra son çizgiye inen Ferdi Kadıoğlu, pasını Pelkas'a verdi. Yunan oyuncu, penaltı noktası civarında bekletmeden yaptığı şık vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1.
GOL!
  • 62. dakikada Slavia Prag ikinci golü kaydetti. Ceza sahası çizgisi yakınında Szalai'nin uzaklaştırmak istediği top Dorley'in önünde kaldı. Bu oyuncunun ceza yayının solundan çıkardığı şutta meşin yuvarlak filelere gitti: 1-2.
GOL!
  • 64. dakikada konuk takım farkı 2'ye çıkardı. Osayi-Samuel'in orta sahada kaptırdığı topu kontrol eden Sor, meşin yuvarlağı sağdan hızla hareketlenen Lingr ile buluşturdu. Bu oyuncunun ceza sahasına girdikten sonra yaptığı vuruşta kaleci Altay Bayındır'ın müdahalesi yeterli olmadı ve top filelerle buluştu: 1-3.
GOL!
  • 83. dakikada Fenerbahçe ikinci kez fileleri havalandırdı. Arda Güler'in soldan kullandığı kornerde ceza sahası dışında topla buluşan Ferdi Kadıoğlu, rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza yayının solundan şutunu çıkardı. Slavia Prag savunmasına çarpan meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-3.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Slavia Prag karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

İsmail Kartal ilk Avrupa maçında
  • Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, teknik adamlık kariyerinde ilk Avrupa maçında görev aldı. Sarı-lacivertliler ile daha önce Avrupa’da birçok deneyim yaşayan ancak o zaman antrenör olarak görev yapan Kartal, teknik direktör olarak ise ilk heyecanını UEFA Konferans Ligi’nde Slavia Prag karşısında yaşadı.
Serdar Dursun’a özel maske

  • Fenerbahçe’nin Slavia Prag ile oynadığı karşılaşmada Serdar Dursun özel maskeyle yedek kulübesinde yer aldı. Sarı-lacivertlilerin GZT Giresunspor ile geçtiğimiz günlerde oynadığı karşılaşmada elmacık kemiğinde kırık meydana gelen ve ameliyat edilen Serdar, beklenilenden çok daha kısa bir sürede takıma katıldı. Son antrenmanda takımla çalışan tecrübeli golcü, Slavia Prag maçında yedek kulübesinde yer aldı.
Kadıköy’de istifa sesleri
  • Fenerbahçe-Slavia Prag mücadelesinde sarı-lacivertli taraftarlar Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u istifaya davet etti. UEFA Konferans Ligi Play-Off Turu ilk maçında Slavia Prag ile karşılaşan Fenerbahçe’de tribünlerden istifa sesleri yükseldi. Çekya ekibi müsabakanın 61 ve 63. dakikalarında attığı gollerle 3-1 öne geçerken, Fenerbahçe tribünleri Başkan Ali Koç için istifa sloganları attı.



#​Fenerbahçe
#Slavia Prag
#UEFA Konferans Ligi
2 yıl önce