|

Çimlerden kulüp sorumlu: Bunun hiçbir şekilde mazereti yok

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, statlardaki kötü zeminden kulüplerin sorumlu olduğunu söyledi: Statları inşa ediyor kulüplere devrediyoruz. Onca transfer yapan kulüp stada da gereken bakımı göstermeli.

00:00 - 11/03/2021 Perşembe
Güncelleme: 05:42 - 11/03/2021 Perşembe
Yeni Şafak
​Mehmet Muharrem Kasapoğlu
​Mehmet Muharrem Kasapoğlu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, son dönemde tartışma konusu olan statların bakımsızlığı ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’nun çalışma yaptığını ve statların bakımsızlığına izin vermeyeceklerini söyledi.


  • Bakan Kasapoğlu, statları gerek kulüplere gerekse yerel yönetimlere en yeni şekliyle devrettiklerini belirterek,
    “Son günlerde ortaya çıkan tartışmalardan biri statların bakımsızlığı. Maalesef tüm kamuoyu tarafından bilinmediği için bakanlığımız dünyanın en modern statlarını inşa ediyor. En güzel şekliyle ya kulübe devrediyor ya da ilgili yerel yönetime devrediyor. En son Göztepe stadının resmi açılışını yaptık. Dünyanın en güzel statlarından birine aday gösterildi. Statlar teslim edildikten sonra ilgili yönetimlerin vicdanına bırakılıyor. Gelinen noktada federasyonumuzla da konuştuk. Bununla ilgili yaptırım, öncelikle sıkı denetim. Federasyonumuzun önümüzdeki süreçte yapacağı çalışmalarla statların bu hale gelmesine izin vermeyeceğiz”
    dedi.
Kulüplerin statların bakımına da özen göstermesi gerektiğine dikkati çeken Kasapoğlu, “Onca transferi yapan bir kulüp stada da gereken bakımı, ilgiyi ve itinayı göstermekle mükelleftir. Bunun mazereti olmaz.
Bu statların hem yaşayan merkezler olması konusunda hem de maç oynandığı vakit sporcu sağlığını hiçbir şekilde tehdit etmesine izin vermemek lazım. Sporcularımızın sağlığı her şeyden önemli. Onların zarar görmemesi adına da bu konunun altını özellikle çizmek istiyorum. Gerekirse profesyonel destek alacak gerekirse federasyon gerekli yaptırımı uygulayacak.
Biz de önümüzdeki süreçte bununla ilgili denetimleri güçlü şekilde devam ettireceğiz. Türk sporunun marka değerine, imajına hiçbir şekilde kimsenin zarar verme, yıpratma hakkı olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.
  • Türk futbolundaki tartışmalara değinen Kasapoğlu,
    “Altyapıyı konuşmamız lazım, kişileri bırakıp sistemi konuşmalıyız. Futbolu kısır tartışmalardan daha öteye taşıma zaruretimiz var”
    dedi.
#Kasapoğlu
#Stat
#Transfer
3 yıl önce