|

Erdenay: Eurocup'a katılırsanız ligden atarız

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Rrdenay, Trabzonspor, Uşak Sportif, Banvit, Pınar Karşıyaka, Beşiktaş ve Royal Halı Gaziantep kulüplerine Eurocup'a katılmamaları uyarısında bulundu. Galatasaray'ın katılacağını açıkladığı organizasyona katılma ısrarında bulunacak kulüplerin ligden atılacağını belirtti.

Yeni Şafak
09:45 - 21/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:05 - 21/04/2016 Perşembe
Diğer
Harun Erdenay - Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı
Harun Erdenay - Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı

TBF Başkanı Harun Erdenay ve TBF yetkilileri, Eurocup'tan davet alma olasılığı bulunan 6 kulübün temsilcisi ile bir toplantı yaptı ve kulüplere "Eurocup'a katılırsanız sizi ligden atmak durumunda kalacağız." denildi.



Basketfaul'de yer alan habere göre, toplantıya Erdenay ve yöneticilerinin yanı sıra Trabzonspor, Uşak Sportif, Banvit, Pınar Karşıyaka, Beşiktaş ve Royal Halı Gaziantep kulüplerinin temsilcileri katıldı.



Harun Erdenay zor bir süreçten geçtiklerini ve bulundukları koşullar çerçevesinde Cuma gününe kadar FIBA'ya takımların Eurocup'a katılmayacağı şeklindeki taahhüt yazısını göndereceklerini bildirdi.



Erdanay'ın açıklamaları şu şekilde;



  • "Türk takımları Eurocup'a katılırsa FIBA Türkiye'yi Olimpiyat elemelerinden çıkaracak, Eurobasket 2017 organizasyonunu elimizden alacak, altyapılar dahil milli takımlarımızı turnuvaya çağırmayacak. Biz bunu göze alamayız. Bu sadece bizim düşüncemiz değil. Cumhurbaşkanımız ve bakanımız da böyle düşünüyor. Bu yazıyı gönderdikten sonra Eurocup'a katılan olursa o takımı ligden atmak zorunda kalacağız. Ayrıca FIBA'nın organizasyonuna katılan takımlara çeşitli destekler vereceğiz."

Bilindiği gibi Türkiye'den Eurocup'a davet edilen tek takım olan Galatasaray "evet" cevabı vermişti ancak Galatasaray, Eurocup Şampiyonu olursa sorun ortadan kalkacak, ULEB'in wild cardla Eurocup'a başka takımların davet etme olasılığı ise hala gündemde.




#Trabzonspor
#Uşak Sportif
#Banvit
#Pınar Karşıyaka
#Beşiktaş
#Royal Halı Gaziantep
#Harun Erdenay
8 yıl önce