|

Fırtına evinde esti: 3-1

Sezona deplasmanda Medipol Başakşehir karşısında aldığı mağlubiyetle başlayan Trabzonspor, kendi saha ve seyircisi önünde Demir Grup Sivasspor karşısında şov yaptı. Maça fırtına gibi başlayan bordo-mavililer, Rodellaga’nın biri penaltıdan 2 ve Olcay Şahan’ın golleriyle rakibini yenerek 3 puana ulaştı. Sivas’ın sayısı ise Douglas’dan geldi.

Haber Merkezi
04:00 - 18/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 05:03 - 18/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Trabzonspor, ikinci haftanın açılış maçında kendi saha ve seyircisi önünde Demir Grup Sivaspor’u 3-1 yenerek 3 puanı almanın mutluluğunu yaşadı.
Trabzonspor, ikinci haftanın açılış maçında kendi saha ve seyircisi önünde Demir Grup Sivaspor’u 3-1 yenerek 3 puanı almanın mutluluğunu yaşadı.

Süper Lig’in ilk haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir’e 2-0 ynilen Trabzonspor, ikinci haftanın açılış maçında kendi saha ve seyircisi önünde Demir Grup Sivaspor’u 3-1 yenerek 3 puanı almanın mutluluğunu yaşadı. İlk yarıda fırtına gibi esen bordo-mavililer, ikinci devrede geriye çekilse de zaman zaman bulduğu fırsatları değerlendiremedi ve ilk yarıda atılan gollerle sonuca gitti.

7. dakikada Pereira’nın sağdan ortasında, arka direkteki Olcay Şahan, Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. 13’te Sosa’nın soldan kullandığı kornerde Hosseini, Braz’ın kendisini çekmesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Rodallega skoru 2-0’a getirdi. 27’de Yusuf’un pasında Olcay topu Rodallega’nın önüne çıkardı. Kolombiyalı yıldız topu filelere gönderdi: 3-0. 30’da ceza alanı içinde oluşan karambolde önce Yusuf’un sonra da Rodallega’nın vuruşunda kaleci Tolgahan gole izni vermedi. 45+4’de Douglas’ın, sol ayağının içiyle topu filelere gönderdi: 3-1. İkinci yarıdaki en önemli pozisyonda 82. dakikada Burak’ın golünü hakem Yaşar Kemal Uğurlu, VAR hakemlerine de danışarak ofsayt gerekçesiyle geçerli saymadı.

Karaman’dan 3 değişiklik

Trabzonspor Teknik Direktörü olarak ligde Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde ilk maçına çıkan Ünal Karaman, ligin ilk haftasındaki Medipol Başakşehir maçının ilk 11’ine göre 3 değişiklik yaptı. Bordo-mavili çalıştırıcı, stoperde Mustafa Akbaş’ın yerine yeni transfer Hosseini’ye, Ibanez’in yerine Novak’a ve Kucka’nın yerine de Olcay Şahan’a görev verdi. Bu arada Slovenya kampında sakatlanan ve ardından kasığından ameliyat edilen Burak Yılmaz, maç kadrosunda yer aldı.

90 gün sonra taraftarın karşısında

Trabzonspor, 90 gün sonra lig maçında taraftarıyla buluştu. Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde 18 Mayıs’ta geçen sezonun son haftasında Karabük’ü konuk eden bordo-mavililerin dünkü maçında tribünlerin bü-yük bölümü doldu. Taraftarlar, vefat eden Gökhan Kılıç isimli taraftar için tribünde koreografi de yaptı.



Nwakaeme Trabzon’da

Trabzonspor’un her konuda anlaşmaya vardığı Anthony Nnaduzor Nwakaeme dün akşam saatlerinde Trabzon’a geldi. Hapoel Beer Sheva Kulübü’yle her konuda anlaşmaya varan bordo-mavili yönetim, İsrail Kulübü’ne 1 Milyon Euro bonservis ücreti ödeyecek. Karadeniz ekibi, bu ücreti 3 taksitle ödeyecek. Trabzonspor’un 2+1 yıllık anlaşmaya vardığı 29 yaşındaki Nijaryalı futbolcuya da yıllık 900 bin Euro ödeme yapacağı öğrenildi. Dün akşam saatlerinde Trabzon’a gelen ve Demir Grup Sivasspor maçını izleyen Anthony Nnaduzor Nwakaeme’nin bugün resmi imzayı attıktan takıma katılacağı bildirildi.


BEKLENMEDİK İŞLER OLDU

Trabzonspor’da yönetimle ilgili yaşadığı fikir ayrılıkları nedeniyle geçtiğimiz günlerde genel koordinatörlük görevinden istifa eden eski efsane başkanlardan Özkan Sümer, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Görevde olduğu dönemde beklentisi dışında olaylar geliştiğini belirten Sümer, “Göreve başlarken kulübün içinde olduğu kötü durumu biliyorduk ve bu şekilde göreve başladık. Beklentim dışında olaylar gelişti. Olaylara kurumsal olarak yaklaşırken farklı bir yaklaşım içinde olanlar oldu. Bu nedenle zorlandık. İhtiyacın neler olduğu noktasında sorunlar yaşadık ve beklentime uygun olmayan olayların gelişmesi nedeniyle görevi bırakma kararı aldım” açıklamasını yaptı.

SÜMER: GERİ DÖNMEYECEĞİM

Trabzonspor’un zarar görmemesi için istifa nedenlerinin detaylarına girmek istemediğini vurgulayan Sümer, “İstifamı sundum ancak herhangi bir gerekçe belirtmedim. Böyle bir dönemde Trabzonspor’un zarar görmesini istemiyorum” dedi. İstifa kararının arkasında olduğunu ve herhangi bir durumda göreve dönmeyeceğini vurgulayan eski efsane başkan Sümer, “Yönetime istifa dilekçemi sundum. Herhangi bir geri dönüş olmadı ama kararım kesin. Geri dönmeyeceğim” şeklinde konuştu.

Sümer’in yerine Denizci

Trabzonspor’da, başkan danışmanı ve genel koordinatörlük görevinden ayrılan Özkan Sümer’in yerine yönetim danışmanlığı görevinde bulunan Ali Kemal Denizci’nin getirileceği öğrenildi. Daha önce teknik direktörlük görevinin yanı sıra çeşitli dönemlerde teknik direktör yardımcılığı görevinde de bulunan Ali Kemal Denizci’nin, ek olarak teknik direktör Ünal Karaman’ın danışmanlığını yapma görevini de sürdüreceği belirtildi.


İranlı Morteza, Belçika’ya gitti

Trabzonspor’un uzun süre gündeminde yer alan ve İstanbul’da görüşüldükten sonra transferinden vazgeçilen Morteza Pouraliganji Belçika ekiplerinden KAS Eupen ile anlaşmaya vardı. Trabzonspor’a transferi iptal olduktan sonra sosyal medyadan açıklama yaparak kariyerine ülkesinde devam etmenin kendisi için daha iyi olacağını söyleyen İranlı stoper Mortaza, Belçika takımına transfer olarak herkesi şaşırtırken “Avrupa’da oynamak her zaman amacım ve hayalimdi” dedi.

#Trabzonspor
#Sivasspor
6 yıl önce