|

Hamza farkı

G.Saray, Hamzaoğlu yönetiminde çıktığı ilk maçta Eskişehirspor karşısında coşkulu futboluyla alkışlandı. Aslan, geriye düştü, 10 kişi kaldı, pes etmedi; kupada grup ilk maçında Selçuk (2) Bruma ve Umut Bulut'un golleriyle Eskişehir'i farklı yendi

Taha Güvendi
04:00 - 4/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 09:49 - 4/12/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Galatasaray'da Hamza Hamzaoğu dönemi galibiyetle başladı. Hamzaoğlu'nun gelişiyle yeni sayfa açan sarı-kırmızılılar, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki ilk maçında Eskişehirspor'u dört golle devirdi: 4-2.

Serdar Özkan, 5. dakikada muhteşem frikik golüyle takımını 1-0 öne geçirdi. Golün şokunu üstünden atan G.Saray, 6'da Pandev'in ayağından penaltı kaçırdı. Baskısını arttıran sarı-kırmızılılar, 15’te Selçuk İnan'ın Serdar'a nazire yaparcasına attığı frikik golüyle skora eşitliği getirdi: 1-1. 35’te Pandev’in düşürülüşüyle kazanılan penaltıyı bu kez Selçuk kullandı: 2-1. 

İlk yarıda olduğu gibi ikinci 45 dakika da Es-Es için iyi başladı. 57. dakikada Melo atılırken, 61'de  Erkut skoru eşitledi: 2-2. G.Saray'ın pes etmeye hiç niyeti yoktu. Maçtaki jeneriklik gollere bir yenisini de 83. dakikada Bruma ekledi. Umut Bulut ise 89'da son sözü söyledi: 4-2. 

Melo'yu kaybettik ama çok şey kazandık

G.Saray'ın yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, Eskişehirspor maçıyla birlikte hoca olarak kariyerinde 200. maçına çıktı. Maç sonunda değerlendirmelerde bulunan genç teknik adam, şu ifadeleri kullandı: "Geçmişe göre biraz daha arzulu ve coşkulu oynadık. Kazanmak için elimizden geleni yaptık. Takım 10 kişi ile çok iyi direnç gösterdi. Belki Melo’yu kaybettik ama hem maçı hem de çok önemli şeyleri kazandık. Takımın özveriyle oynaması ve yardımlaşması çok iyiydi. İnşallah bundan sonra her şey olumlu gider. İyi başlamak önemliydi. Bunun devamını getirmeliyiz. İnşallah sezon sonunda da hakettiğimiz yerde bitiririz."  Hamzaoğlu, devre arasında takımda revizyona gideceklerini de belirterek, kadroyu 25-26'ya düşüreceklerini ifade etti.


Galibiyete 89 bin TL Melo'ya 69 bin TL!

Ziraat Türkiye Kupası statüsü gereği her galibiyet 40 bin Dolar, beraberlik ise 20 bin Dolar'la ödüllendiriliyor. Eskişehirspor'u yenen G.Saray'ın, bu maçtan kazancı 40 bin Dolar (yaklaşık 89 bin TL) oldu. Eskişehir maçına 11'de başlayan G.Saraylı Felipe Melo, 57. dakikada ikinci sarı karttan oyundan atıldı. Sarı-kırmızılılar, galibiyetten elde ettiği kazançla oyun dışı kalan Brezilyalı futbolcusunun parasını zor çıkardı. Melo'nun mac başı ücreti 25 bin Euro (Yaklaşık 69 Bin TL).


Aysal plan değiştirdi basın toplantısı iptal

Galatasaray' ın eski başkanı Ünal Aysal'ın bugün yapması beklenen basın toplantısı iptal edildi. Kendisine yönelik eleştirilere cevap vermek için basın toplantısı düzenlemeye karar veren Aysal'ın Cumartesi günü yapılacak mali genel kurulu düşünerek bu kararından döndüğü belirtildi.

#Galatasaray
#Hamza Hamzaoğu
#galibiyet
9 yıl önce