|

Ronaldo'nun Juve'ye transferi takasa takılmış

Real Madrid formasıyla kırılmadık rekor bırakmayan Cristiano Ronaldo'nun Manchester United'a transfer olmadan önce İtalyan devi Juventus'un kapısından döndüğü ortaya çıktı. Konuyla ilgili İspanyol basınına konuşan Juventus eski sportif direktörü Luciano Moggi, Portekizli yıldızın transferi için her konuda anlaştıklarını ancak o dönem takımda oynayan oyunculardan Salas'ın Sporting Lizbon'a takas edilmek istememesi sebebiyle bu transferin gerçekleşmediğini söyledi.

Yeni Şafak
16:34 - 4/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:48 - 4/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Cristiano Ronaldo, Juventus'la karşılaştığı maçta 2 gol atarken rakip takım tribünleri tarafından ayakta alkışlandı.
Cristiano Ronaldo, Juventus'la karşılaştığı maçta 2 gol atarken rakip takım tribünleri tarafından ayakta alkışlandı.

Cristiano Ronaldo, Portekiz Milli Takımı'nın yanı sıra Manchester United ve Real Madrid'de sergilediği performansla futbolun en önemli yıldızlarından biri olurken; kariyeriyle ilgili geç kalan bir itiraf geldi.

Portekizli yıldızın Juventus'a gelişinin kulüpte sadece 9 maça çıkan bir oyuncu tarafından engellendiği ortaya çıktı. Juventus'un eski sportif direktörü Luciano Moggi yıllar sonra itirafta bulunurken, 2003'te Manchester United'a giden Ronaldo'nun, Salas'ın gitmek istememesi üzerine İtalyan ekibine gelemediğini açıkladı.

Luciano Moggi, İspanyol basınına verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı;
  • "Ronaldo, 18 yaşındayken Juventus'un gündemine geldi. Kulübü aradım ve Ronaldo'nun Maradona'dan sonra en iyisi olabileceğini söyleyerek transferini önerdim. 2002'de Cristiano'yu Torino'ya getirmek için görüşmeler yaptım. Ancak Salas, ayrılmayı kabul etmedi. Ronaldo, sadece bir kaç milyon Euro'ya Juventus'a gelecekti"

#Cristiano Ronaldo
#Sporting Lizbon
#Manchester United
#Real Madrid
6 yıl önce