|

Sistemi Bilic değiştirsin

“İstatistiklere bakıldığında Beşiktaş’a karşı üstünlüğümüz olabilir, o zaman oynamadan versinler 3 puanı. Ama öyle değil, oynamamız ve kazanmamız gereken bir maça çıkacağız” “Yönetime henüz transfer raporu sunmadım. Beşiktaş maçını atlatmamız gerekiyor. 32 kişiyle idman yapıyoruz, kolay iş değil. Bazıları aramızdan ayrılacak” “Takımın başına sezon öncesi gelseydik daha farklı olurdu. Bu süreci en iyi şekilde atlatmaya çalışacağız. Hedefimiz gemiyi sağ salim ve en iyi şekilde limana yanaştırmak"

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:10 - 31/12/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ve yardımcıları, Galatasaray Muhabirleri Platformu'nun Aqua Florya'da bulunan Tribeca Restoran'da verdiği yemek davetine katıldı. Burada basın mensuplarının sorularını içtenlikle yanıtlayan genç teknik adam, Pazar günü oynanacak Beşiktaş derbisi öncesi birçok konuya değindi. 

Basın mensupları, “İstatistiklere baktığınızda Beşiktaş’a karşı üstünlüğünüz var” hatırlatmasıyla konuyu derbiye getirirken G.Saray Teknik Direktörü, bunun üzerine “O zaman oynamayalım versinler 3 puanı” esprisini yaptı. 

Daha sonra derbiye daha ciddi yaklaşan Hamzaoğlu, “Olimpiyat Stadı’nda oynayacağız. Zemini iyi değil ama oynayacağız. Beşiktaş maçı bir hafta önce olsaydı, Konya’da oynamayı kabul ederdik ancak son maç olması sebebiyle Konya’ya git, bir daha geri dön derken yapılan programlar aksayacaktı” dedi. Hamzaoğlu, Beşiktaş için özel bir hazırlığı olup olmadığıyla ilgili soruya “Öyle bir düşüncem yok, ben değil, sistemi Bilic değiştirsin” cevabını verdi. 

BAZILARI İSTEMESEK DE GİDECEK

Hamza Hamzaoğlu, daha sonra konuşmasına Ocak ayı transfer dönemiyle ilgili devam etti: “Henüz yönetime transfer raporu vermedim. Beşiktaş maçını bitirmemiz gerekiyor. Acelemiz ne ki! Oynamamız ve kazanmamız gereken bir maç var. Beşiktaş derbisinden sonra sonra biz de yönetime isteklerimizi söyleyeceğiz. İstemesek de yolları ayıracağımız arkadaşlarımız olacak. 32 kişiyle antrenman yapıyoruz, kolay iş değil.”

“Takımın başına sezon öncesi gelseydik ve beraber çalışsaydık, çok farklı olurdu tabi ki. Gerçi şu süreci iyi geçersek bize de ‘devam et’ derlerse yine güzel şeyler yaparız. Şu an önemli olan gemiyi sağ salim limana yanaştırmak. Sezon sonuna iyi şekilde kavuşturmak.”

BEKLENTİLER YÜKSEK OLMASIN

"Ocak ayı transfer dönemi için çok fazla transfer beklentisine girmemek gerek. Bu süreçte transfer yapmak zordur. Ayrıca imkan olsa birçok şey yaparım ancak takımdaki imkanlar kısıtlı. Elimdekiler kötü diye değil, daha kaliteli bir kadro kurmak adına takviye yaparım. Kadroyu destekleme amaçlı alternatif oyuncu alırım. Ancak dediğim gibi Ocak ayı için fazla beklentiye girilmesin.”

“Bizim niyetimiz belli. Akhisar’da, Malatya’da olduğu gibi bu kulüpte de amacımız değişmedi. Biz bulunduğumuz ortamda, tecrübelerimizle bir şeyler vermeye çalışıyoruz. Biz insanız, yaptığımız şey de spor. Hataya müsaitiz. Futbolda birisi kazanacak, birisi kaybedecek. Bu bir oyun ve sonuçta taraftarı, futbolcusu, hepimiz eğleniyoruz. Yeri gelecek daha iyi oynayan tebrik edilecek.”

Yerli hocalar artık revaçta... 

“Borçlar yavaş yavaş insanları doğru yola getiriyor. O yüzden yerli oyuncular ve teknik adamlar daha revaçta. 10 tane yabancı teknik adam gelsin kaç kişi başarı için gelir? Çok azı. Çoğu para için gelir. Ama yarın ekonomimiz yine düzelsin bizde yine uçarız para savururuz. Aidiyet duygusu olmadan hiçbir şey olmaz.”


Drogba takımda olsun isterdik

“Drogba iyi bir oyuncu. Kadromuzda olmasını isterdik. Kalsaydı değerlendirirdik. Ben bütün oyun
cularımdan memnunum. Burak'tan, Umut'tan, Pandevden de. Pandev bize ligde de katkı sağlayabilir. Dzemaili'yi görme şansım olmadı. Devre arasında göreceğiz."

Emre Çolak'tan patlama bekliyorum

“Beklentimin üstüne çıkan bir oyuncu olmadı ama Emre Çolak'tan bekliyordum. Potansiyelinin olduğunu biliyordum, artık kendini rahat ifade ediyor. Hatalar yapıyor ama bu da alışkanlıklardan kaynaklanıyor. Semih Kaya hata yapıyor, normal ama canı gönülden oynuyor. Dünya sakatlık geçirmiş hala tekmeye kafa sokuyor.” 


Burak'ı ikiye katladık

Galatasaray Teknik Direktörü, Burak'ın performansını soran basın mensuplarına oyuncusunun kişisel performansı için şu değerlendirmeyi yaptı: “İstatistiklerine baktım. Bizden önce maç başına topla buluşma sayısı 22’ydi. 48 olmuş. Pozisyonunu değiştirdim. Amacım onu daha fazla topla buluşturup, daha fazla oyunda tutmak.”


'Şampiyon olacağız' diye oyuncu kaybedemem

Sneijder sorularına karşılık "Sneijder ile az önce kavga ettik" esprisini yapan Hamza Hamzaoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: "Futbolcu sağlığı kazanacağımız bir maçtan çok daha önemli. Ben bir maç kazanacağım ya da şampiyonluk kazanacağım diye hiçbir oyuncumu riske edemem. Onlar da insan ve sağlıklı lazım. Sneijder'de de durum bu. Ağrısı var ve takımdan ayrı çalıştırıyoruz. Baş parmağının yanında bir kemik var o kemiğin altında problem var. Orada ödem yapıyor ve ağrı yapıyor. Devamında farklı sakatlıklar da oluşabilir.”

SNEİJDER’E HİÇBİR TEKLİF YOK

“Manşetler Sneijder ile ilgili her gün bir şey yazıyor. Ancak Sneijder için bana gelen bir şey yok. Ne Sneijder bana gelip 'Hocam bana teklif var, oynamak istiyorum' dedi ne de herhangi bir kulüp bizi aradı. Şu dönemde çıkan transfer haberleri, futbolcuları olumsuz etkiliyor. Önümüzde çok önemli bir Beşiktaş maçı var. Maç öncesi oyuncunun dikkati transfere çevrildiği anda konsantrasyonu tamamen bozuluyor. 

Futbolcular eğlenerek öğrenmeyi sever

“Oyuncu, uzun toplantıları sevmez. Oturup saatlerce oynadığım maçı izlemeyi ve özellikle hocanın uyarılarını istemezdim. Bu bir oyun ve talebenize bunu öğretirken, ona bunun bir oyun olduğunu ve eğlenerek öğretmeniz gerekir. Bütün antrenmanlarım eğlenerek öğrenmeye yönelik. Onlar sadece eğleniyorlar ve alışkanlık kazanıyorlar böylece. Bizi alışkanlıklar hedefe götürür."


İçim kan ağlayarak ayrıldım

“1995-96 sezonu başı transferin son günüydü. Son güne kadar Galatasaray’dan bir adım bekledim. Sezon bitmeden 3-4 hafta kalan Bülent, Arif ve Okan ile anlaştılar. Ben o dönem ikinci kaptandım ve sürekli oynayan bir oyuncuydum. Ama hiç ses seda yoktu kulüpten. Bana onlara verilen paranın yarısı teklif edildi. Fedakarlık yapmaya hazırdım. Bize ‘Biz rakamı verdik, atarsanız atın’ dediler. Ben o rakamlara düştüm, ancak bir kuruş artırmalarını istedim. Onlardan bir adım görmek adına. Baktım son gün hala gelen bir cevap yok. Ben de 5’e 5 kala gittim İstanbulspor’a imzayı attım. İçim kan ağlaya ağlaya ayrıldım.”

BEN HER ZAMAN EN AŞAĞIDAN BAŞLADIM

“Sonrasında Siirtlere kadar gittim. Allah’a şükürler olsun. Bazı insanlar oraları bir yokoluş gibi düşünebilir ama ben her yerden bir şeyler kazanmaya çalıştım. Oralar beni bugünlere taşıdı.”

“En aşağıdan başladım. Başardıkça bir yere varmak beni mutlu ediyor. Birisi beni Milan'ın başına koysun. Mutlu olmam. Bir şeyleri yaptıktan sonra oraya layık olmalıyım. Hiçbir göreve talip olmadım, hep istenen olmaya çalıştım.”

‘Mayıs’a kadar imzalarım’ dedim

“İnsanlar bizi tanımadığı için milli takımdan Galatasaray'a geldiğimizde 'milli takımı bıraktı' dedikodusunu çıkardı. Bunlar normaldir. Bizi tanıdıkça algıları yıkılacaktır.”

“Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst ile konuşurken ‘Nasıl yapacağız’ dediler. Ben de ‘Siz ne zamana kadar buradasınız?’ dedim. ‘Mayıs’a kadar’ dediler. Ben de ‘Mayıs’a kadar imza atarım’ dedim.”

“Ekibimle ben hep beraberiz. Bizim ekip olmaktan ziyade çok iyi bir dostluğumuz var. Aile gibiyiz. Sadece tanıdığım, arkadaşlarım oldukları için ekibimde değiller. Hepsi kendi alanında gerçekten iyi oldukları için buradalar.”

Sinan Bolat istemezse gitmez

“Sinan Bolat'ın 5 maç oynama zorunluluğu gibi bir maddesi vardı. Ama o madde olmasaydı da ben yine onu Arsenal maçında oynatırdım. Porto çağırabilir ama o gitmedikten sonra ona kimse karışamaz. Porto çağıramaz, çünkü Diyarbakır maçı ertelendi, onu öne sürebiliriz.”

#Hamza Hamzaoğlu
#Galatasaray
#Beşiktaş
9 yıl önce