|

Sneijder'e 2 milyon verdiler

Juventus, sözleşmesinde “20 milyon Euro’ya serbest kalır” maddesi bulunan, en az 8 milyon Euro bonservisle satılması planlanan Sneijder için, G.Saray’ın kapısını komik bir teklifle çaldı

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:42 - 4/01/2015 Pazar
Yeni Şafak

Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder’in Juventus’a transferiyle ilgili her gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Hollandalı oyuncunun devre arasında sarı-kırmızılı takımdan ayrılma ihtimali ve Juventus'un henüz resmileşmeyen teklifi hem Türk hem de İtalyan basınında manşetleri süslüyor. Çizme'de Juventus'a yakınlığı ile bilinen gazete Tuttosport, Juventus'in Sneijder’in bonservisi için Galatasaray'a 2 milyon Euro’luk bir teklif yaptığını iddia etti. Hollandalı yıldız için 8 milyon Euro bonservis ücreti istediği kaydedilen Galatasaray'ın ise henüz bu teklife yanıt vermediği belirtildi. Mali açıdan sıkıntı yaşayan ve ilerleyen dönemlerde Finansal Fair Play konusunda sıkıntılar yaşaması muhtemel Galatasaray'ın, Sneijder'i 2 milyon Euro gibi komik bir rakama satması imkansız gözüküyor. Juventus, futbol yaşamının son dönemine giren 31 yaşındaki yıldızı olabilecek en ucuz fiyata kadrosuna katmayı düşünüyor. Tecrübeli oyuncunun alternatiflerinin PSG'den Lavezzi ile Çin kulübü G.Evergrande'den Diamanti olduğu kaydedildi. Torino temsilcisi daha önce de 31 yaşındaki yıldız ile görüşerek, 1.5 yıllığına 4.5 milyon Euro’luk bir teklifte bulunmuştu. 


3 İMZA BİRDEN: Veli, Ersan ve Cenk yuvada kaldı

Beşiktaş’ta derbi öncesi iç transferde bombalar ardı ardına patladı. Yönetim, sözleşmeleri sezon sonunda sona erecek Veli Kavlak, Ersan Gülüm ve kaleci Cenk Gönen’nin mukavelelerini uzattı. Özellikle Ersan ve Veli için maddi pürüzler yaşayan siyah-beyazlı yönetim, üç oyuncuyla da 4’er yıllığına anlaşma sağladı. G.Saray maçı öncesinde bu gelişme yaşanırken, bu futbolcuların alacağı yıllık ücretlerle ilgili resmi açıklama bugün yapılacak. Özellikle Veli Kavlak’la F.Bahçe ve Trabzonspor yakından ilgilenirken, yine Ersan da Trabzonspor’un radarındaydı. Veli, geçtiğimiz günlerde kulüp dergisine yaptığı açıklamada “Beşiktaş’ta kalmak istiyorum, görüşüyoruz, her an bir gelişme olur” ifadesini kullanmıştı. Yönetimin sözleşmesi sezon sonu bitecek Atiba'ya 1.2 milyon Euro teklif ettiği ancak kabul etmediği öğrenilirken, Mustafa Pektemek ile görüşmeler sürüyor. 


Derbiyi 28 bin 522 kişi izledi

Olimpiyat Stadı'ndaki maçı 28 bin 522 sporsever izledi. Alınan karar gereği G.Saraylı taraftarların bulunmadığı derbide, siyah-beyazlı taraftarlar yağmur ve soğuğa rağmen takımlarını yalnız bırakmazken, kale arkası tribünleri ise boş kaldı. 


Olimpiyat’ta yine hüsran

Vodafone Arena’nın inşası sırasında maçlarını farklı statlarda oynayan Beşiktaş, Olimpiyat Stadı’nda yine kazanamadı. Bu sezon Olimpiyat’ta 4 maç oynayan Beşiktaş, 2 beraberlik, 2 yenilgi aldı; hiç kazanamadı. 


Slaven Bilic sıfır çekti

Beşiktaş ile derbi galibiyeti olmayan Bilic, siftahı G.Saray’a karşı da yapamadı. Geçen sezon G.Saray’a karşı 2 maçta yenilen F.Bahçe ile 2 kez berabere kalan Hırvat hoca bu sezon ise her iki takıma karşı 2-0’lık yenilgiler aldı.


Milosevic geliyor

Beşiktaş'ın transfer listesindeki  Milosevic, İsveç basınına önemli açıklamalar yaptı. 22 yaşındaki stoper, kararını verdiğini ve bu ay içinde AIK Stockholm'den ayrılacağını açıklarken, kulüp ismi vermekten kaçındı.

#Galatasaray
#Wesley Sneijder
#Juventus
9 yıl önce