|

Stefan Kuntz: ''Yeni şeyler öğrendik''

Millilerimiz Uefa Uluslar C Ligi'nde 3'te 3 yaparken Teknik Direktörümüz Stefan Kuntz açıklamalarda bulundu.

09:23 - 12/06/2022 Pazar
Güncelleme: 10:55 - 12/06/2022 Pazar
IHA
A Milli Takım ile 9 maça çıkan Kuntz 6 galibiyet 1 beraberlik 2 de mağlubiyet yaşadı.
A Milli Takım ile 9 maça çıkan Kuntz 6 galibiyet 1 beraberlik 2 de mağlubiyet yaşadı.

A Milli Futbol Takımı’mız UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup üçüncü maçında deplasmanda Lüksemburg’u 2-0 mağlup ederek yoluna kayıp vermeden devam etti.

''Yine gol yemedik ve maçı kazandık, mutluyuz''

A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar C Ligi üçüncü maçında deplasmanda Lüksemburg ile karşılaştı. Hakan Çalhanoğlu ve Serdar Dursun’un golleriyle sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrılan ay-yıldızlılar 3 maç sonunda puanını 9’a çıkarttı. Karşılaşmanın ardından basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, “Bu akşam maç çok zordu. Böyle olacağını bekliyorduk, Lüksemburg grubumuzdaki en güçlü takım demiştik. Futbolda 4-5 maçlık seriler olduğunda bir iki maçı kolay geçtiğiniz gibi daha sonraki maçları kolay geçemezsiniz. Oyuncularım bu gerçeğe karşı iyi dayandılar, gururluyum. Yine gol yemedik ve maçı kazandık, mutluyuz” dedi.

“Belli konularda yeni şeyler öğrendik”

Karşılaşmaya forvette Halil Dervişoğlu ile başlayan Alman teknik adam, hücum oyuncularının performansı ile ilgili, “Enes’in ağrıları vardı, bu anlamda hücumda çok fazla alternatifimiz yoktu. Salı günü oynayacağımız maçı da düşündük. Serdar ve Halil’in ikisini birden sahaya sürmek istemedim. Yorgunluk dengeleme hususunu dikkate aldık ve bu şekilde devam ettik. İlk 30 dakikadan sonra Orkun’u Halil’in eski pozisyonuna doğru çektik, o noktada biraz daha iyileşme oldu. Bundan sonraki maçlarda da yine buna benzer denemeler yapabiliriz. Bu tür maçlar aynı zamanda denemeler yapabileceğiniz maçlardır, biz de bunu yaptık. Belli konularda yeni şeyler öğrendik, ben de öğrendim. Eğer tek bir oyuncuya tüm düşüncenizi bağlarsanız, kendinizi zayıflatmış olursunuz. Üç maçta 12 gol attık, daha ne istiyoruz? Hücum oyuncularımın performansından gayet memnunum. Gayet iyi durumdayız. Bir teknik direktör olarak gol atabilme becerisine sahip oyuncularım ne kadar fazla olursa benim için o kadar iyi olur" ifadelerini kullandı.

Kuntz’dan taraftarlara teşekkür
  • A Milli Futbol Takımımızı yalnız bırakmayan taraftarlar hakkında konuşan Kuntz "Bir teşekkürü de taraftarlarımıza yapmak istiyorum. Gerçekten çok iyiydiler. Çünkü futbolda deplasmanda oynadığınız bir karşılaşma her zaman evinizde oynuyormuş gibi olmaz. Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyorum. Salı günü İzmir’de görüşürüz” şeklinde konuştu.


#Uefa Uluslar Ligi
#A Milli Futbol Takımı
#Stefan Kuntz
2 yıl önce