Amedspor - Beşiktaş maçında tartışma çıkaran karar: Penaltı mı değil mi?
20:52, 20/09/2026, PazarG: Güncelleme: 21:05, 20/09/2026, Pazar
Yeni Şafak

Beşiktaş’ın Amedspor deplasmanında tartışmalı bir pozisyon yaşandı. Vlahovic’in ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonda siyah-beyazlı futbolcular penaltı beklerken, hakem Ali Şansalan Amedspor lehine faul kararı verdi. VAR’dan da inceleme uyarısı gelmeyince karar sosyal medyada ve maç sırasında tartışma konusu oldu.
Beşiktaş'ın Amedspor deplasmanında oynadığı karşılaşmanın 35. dakikasında tartışmalı bir pozisyon yaşandı.

Vlahovic, Bates'in arkasından gelerek topu kontrol etti. İskoç futbolcunun müdahalesi sonrasında Vlahovic istediği vuruşu yapamadı ve yerde kaldı.

Beşiktaşlı futbolcular pozisyonun ardından penaltı itirazında bulundu. Ancak hakem Ali Şansalan, müdahaleyi Amedspor lehine faul olarak değerlendirdi.

Pozisyonun ardından gözler VAR hakemine çevrilirken, Ali Şansalan'a herhangi bir inceleme uyarısı yapılmadı. Böylece Beşiktaş'ın penaltı beklentisi karşılıksız kaldı.

Tartışma çıkaran kararı değerlendiren eski Süper Lig hakemi Serdar Akçer, pozisyonun penaltı olduğunu savundu. Akçer'in yorumu şu şekilde:
"Amedli Bates Beşiktaşlı Vlahoviç topa giderken dönüp dönüp bakıyor ve önüne geçiyor ve kollarını açarak rakibinin önünde yavaşlıyor.
Topa gitmek isteyen Vlahoviç, önünde topa gitmesine engel olan rakibine çarpıyor ve yanından geçerken rakibi kolunu dolayıp Vlahoviç'in dengesini bozuyor. Vlahoviç düşerken topa vuruyor.
Rakibin ilerlemesini temasla engellemek (önüne geçerek topa gitmesini engellemek) fauldur. Amedli oyuncu burada topu korumak için yapmıyor, sadece rakibi topa gitmesin diye bu hareketi yapıyor.
Vlahoviç'in rakibine çarpmasının sebebi rakibin önünde kolları açıp yavaşlaması. Vlahoviç rakibini geçerken kolunu dolayıp Vlahoviç'in dengesini bozan Amedli oyuncu.
Hakem hücum faulü dedi, ama benim yorumum ve futbol anlayışım bu pozisyonda faulü yapan oyuncunun Amedli oyuncu olduğu yönünde. Ceza alanı içinde olduğundan penaltı olmalıydı.
Top için mücadele olmadığından ve bariz gol şansının tüm kriterleri olduğundan, penaltının yanında kırmızı kart da olmalıydı."
