|

Türk basketbolunun parlayan yıldızı Bahçeşehir Koleji

2016 yılında kurulan ve an itibarıyla Tahincioğlu Basketbol Ligi'nde mücadele eden Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı çıktığı ilk maçtan da galibiyetle ayrıldı. Yapılan yatırımların meyvelerini almaya başlayan Bahçeşehir Koleji'nin İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel ve basketbol takımı koçu Stefanos Dedas, TVNET ekranlarında yayınlanan Akşam Sporu'na konuk oldu. yenisafak.com Spor Editörü Mustafa Göksel'in sorularını yanıtlayan ikili Bahçeşehir Koleji'nin planlarıyla ilgili önemli mesajlar verdi.

Yeni Şafak
23:30 - 9/10/2018 Salı
Güncelleme: 23:35 - 9/10/2018 Salı
Yeni Şafak
TVNET'te yayınlanan Akşam Sporu'na Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel ve Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı Koçu Stefanos Dedas konuk oldu.
TVNET'te yayınlanan Akşam Sporu'na Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel ve Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı Koçu Stefanos Dedas konuk oldu.

Türk basketbolunun yeni yüzlerinden Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı, 2 senede yaptığı çıkışla adından söz ettirmeye devam ediyor. Tahincioğlu Basketbol Ligi'nde çıktığı ilk maçtan da galibiyetle ayrılan takım, basketbolda bazı takımların yaşadığı kapanma tehlikesi gibi tatsız meselelerin tam tersi bir emsal teşkil ediyor.

TVNET'te yayınlanan Akşam Sporu programında Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel ve Bahçeşehir Basketbol Takımı Koçu Stefanos Dedas'la konuştuk ve Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı'nın planlarından bahsettik.

Program içerisinde Hüseyin Yücel'in "Stefanos Dedas'a Play-Off'u hedefliyor mu?" sorusu ise izleyicilere eğlenceli anlar yaşattı.


Programdaki soru-cevap bölümü;
Yatırımların azaldığı, kulüplerin kapandığı ya da ömürlerinin kısaldığı bir dönemde yaptığınız yatırımların meyvelerini alıyorsunuz ve artık Tahincioğlu Basketbol Ligi’ndesiniz. Bunu nasıl başardınız?
Hüseyin Yücel:
Basketbol takımını neden kurduğumuzdan bahsederek başlayayım. Bizler Bahçeşehir Koleji olarak bir eğitim grubuyuz. Bu sene itibarıyla 124 farklı kampüste yaklaşık 78 bin öğrencimize eğitim ve öğretim hizmeti vereceğiz. Sporun ve sanatın öğrencilerimizin yaşantısında daha fazla yer almasının gereksiniminin farkındayız. Bundan dolayı böyle bir yatırıma start verdik. Geçen sene TBL'de mücadele ettik. Şanssız bir şekilde finallerde Play-Off'a kaldık. Akabinde finallerde elendik. Ama daha sonra şans da biraz yüzümüze güldü. Süper Lig'den bir takımın çekilmesiyle beraber doğal olarak hak bize doğdu. Farklı bir renk getireceğimize inanıyoruz. Taraftar kitlemizle çok farklı bir renk ve hava katacağımıza inanıyorum.
Türkiye’de 5 yılı geçmek üzeresiniz. Artık buradaki basketbol ortamını da biliyorsunuz, tanıyorsunuz. Bahçeşehir Koleji’ne geliş sürecinizi de merak ediyorum açıkçası, Gaziantep’teki ayrılışınızdan kısa bir süre sonra başladı macera ve an itibariyle güzel bir birliktelik görüyoruz.
Stefanos Dedas:
Antep'te güzel bir 5 sene geçirdim. Orada organizasyonun büyümesinde başarılar elde ettik. Bahçeşehir'e geliş sürecim şöyle oldu. Benle ilgilendiklerini biliyordum. O süreçte görüştük. Hedeflerimiz aynı çatı altında birleşti. Organizasyonu büyültmek ve bu organizasyonun sağlam bir şekilde ilerlemesi adına Gaziantep’ten ayrılıp buraya geldim. Çok memnunum.

2016’da kurulan takım bir sezonda Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ne yükseldi. Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı, kısa ve orta vadede neyi hedefliyor?
Hüseyin Yücel:
Bunu şu şekilde ifade edeyim. Kulübü kurarken A Takım’la başlamadık. Altyapılarımızı nasıl oluştururuz, mevcut Bahçeşehir Koleji Spor Okulları’nı kuracağımız basketbol takımını nasıl entegre şekilde çalıştırırı ve verimli hale getiririzi tartıştık. Çünkü sadece A Takım ve sportif başarıya odaklandığınızda ve başarı da gelmediğinde çok ciddi hayal kırıklıkları olabiliyor ve zaten günümüzde görüyoruz çoğu kulüp kapanıyor. Bizim ana misyonumuz birazcık da kolej takımı olmamızdan dolayı, koça da söylüyorum. Bizim gençlerimize çocuklarımıza sporu sevdirmek ve fair play ruhunu aşılamak. O bakımdan uzun vadeli olacağımızı düşünüyorum. Hatta bununla alakalı bir alt ligdeyken dahi 12 ilde farklı altyapı seçmeleri yaptık ve 600 gencimizi alt yapılarımıza kattık. 600 lisanslı sporcuyu altyapılarımızda oynatıyoruz. Bununla da yetinmedik. Tesis inşa ettik. İstanbul’da Maltepe’de. Sadece A takım için değil, altyapının faydalanacağı yerler yaptık. Bundan ötürü de uzun vadeli olacağını düşünüyorum projenin. Çünkü altyapısını ne kadar kuvvetli kurarsak geleceğe de o denli kuvvetli ilerlemek mümkün olacaktır.
#Bahçeşehir Koleji​
#Hüseyin Yücel
#Stefanos Dedas
5 yıl önce
default-profile-img