|

Türkler zor kullandı!

Fransız basını, Nantes'ın Galatasaray'a yenilmesine Lyon maçının aksine geniş yer verdi. Ülkenin en çok satan bulvar gazetesi Le Parisienne yorumunda yedikleri golü kastederek "Galatasaray taktik üstünlük sağladı, ama golü zor kullanarak buldu" diye yazdı. TV yorumcusu ise maç sonunda kıvırdı.

Yeni Şafak
00:00 - 28/09/2001 Cuma
Güncelleme: 19:37 - 16/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

Şampiyonlar Ligi (D) Grubu'ndaki 3. maçında Nantes'ı deplasmanda 1-0 yenerek, 2. tur için büyük avantaj yakalayan Galatasaray'ın bu başarısı Fransız basınında geniş yer buldu. Fransızlar, yenilgiyi şok olarak değerlendirdi.



YORUMCU DÖNDÜ VE KIVIRDI


Maçı naklen veren Fransız Tv'sinin 1. Kanalı'ndaki yorumcu, "Türkler bu akşam karşımızda titreyecek. Nantes bu maçı kesinlikle kazanacak "şeklindeki açıklamasının ardından 1-0 yenilgi sonrasında, "Nantes şansızlığının kurbanı oldu" ifadesini kullandı.



L'EQUİPE: G.SARAY DAHA DİRİ


Günlük spor gazetesi L'equipe manşetten verdiği haberinde "Nantes için ilk düşüş" başlığını kullandı. Yenilginin Nantes'in Avrupa geleceğinde bir engel teşkil etmeyeceğini yazan L'equipe, "Nantes ilk yarıda güzel bir oyun sergiledi ama, Galatasaray ikinci devre daha diri daha istekli oynadı" yorumunda bulundu.



LE PARİSİENNE: RÜYA BİTTİ


Gazete, iç sayfadan kullandığı haberinde, "Nantes tatlı rüyasından dün gece nihayet gerçeği görerek uyandı" diye yazdı. Galatasaray'ın tecrübesi ile, ilk yarı Nantes'ı uyutarak tuzak hazırladığı görüşüne yer veren aynı gazete, "İkinci yarıda Türkler puan soygununu tamamladı. Galatasaray, Nantes'dan taktik ve zor kullanarak puanı aldı" yorumunde bulundu.



LE FİGARO TESELLİMİZ VAR


İç sayfadan verdiği haberinde Nantes'ın kendi evinde ilk mağlubiyetini aldığını yazarken, daha evvel kazandığı maçlardan örnekler vererek G.Saray karşısında ezilmediğini belirtip Fransızları teselli etmeyi yeğledi.



#LE FİGARO
#LE PARİSİENNE
#L'EQUİPE
#Galatasaray
#Nantes
#UEFA Şampiyonlar Ligi
23 yıl önce