|

Apple, 2019'un en iyi fotoğraflarını seçti

Apple, geçtiğimiz yıl iphone telefonlarla gece modunda çekilmiş en iyi fotoğrafları yayınladı. iphone kullanıcıları tarafından çekilen bu fotoğraflar birçok ülkede bilboardları süsleyecek.

10:24 - 4/03/2020 Çarşamba
Güncelleme: 11:53 - 4/03/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Karlı bir gece vakti bir dostu uyandırmak
Karlı bir gece vakti bir dostu uyandırmak

Kazanan fotoğraflar; Rusya, Çin, Hindistan ve İspanya'dan çıktı. Seçilen fotoğraflar çevrelerindeki kültürü kendilerine has bir perspektifle yakalayan görseller oldu. İşte o fotoğraflar:


Konstantin Chalabov, Moskova, Rusya

Jüri üyesi Phil Schiller'e göre: “Konstantin'in fotoğrafı Gece modu ile çekilen süper dramatik bir görüntü. Harika bir Soğuk Savaş casus filminin açılış resmi olabilir. Fotoğraf bizi ilgi çekici sorular sormaya itiyor: Sürücü nerede? Nereye gidiyorlar? Neden burada duruyorlar? ” Serin bir sis, mavi Rus yamaçlarına ve karla kaplı zemine nüfuz eden yalnız bir araç. Bilinmeyen bir tehlikeye işaret eden parlak kırmızı ışıklarla etrafı sarılmış.”


Mitsun Soni (Mumbai, Maharashtra, Hindistan)

Tyler Mitchell diyor ki: “Heyecab verici. Bu derin zengin kırmızı ışığın ağaca nereden geldiğini bilmiyorum. Neredeyse ağacın üzerinde oturan, UFO gibi hissediyor. Kesinlikle güzel bir kompozisyon. ”

Rubén P. Bescós (Pamplona, Navarra, İspanya)

Phil Schiller diyor ki: “Fotoğrafçılık ışık sanatıdır ve Ruben’in fotoğrafı sihirli bir şekilde ışığı kullanıyor. Bu Gece modu görüntüsündeki renk, seyyahların bandını keskin siluetle güzelce çerçeveleyen büyüleyici bir turuncu. Ön kayalar üzerindeki çatlak detaylar, bu seyyahlar için kutsal yerlerine ulaşmadan önce uzun ve zor bir yolculuğun öyküsüne katkıda bulunuyor. ”

Rustam Shagimordanov (Moskova, Russia),

Kaiann Drance şöyle diyor: “Deniz kenarında büyüleyici bir köy fotoğrafı, soğuk hissetmesi gereken, ancak sımsıcak hissettiren kırmızı evleriyle kayalara ve ışıklara karşı parıldayan, içerideki insanlar hakkında bir hikayeye davet eden bir kış köyünün büyüleyici bir görüntüsü.”

Yu “Eric” Zhang (Pekin, Çin)

Jon McCormack şöyle diyor: “Bu görüntü gündelik hayatı en iyi şekilde temsil ediyor. Işık ne olursa olsun, hayatı olduğu gibi yakalamak! Bu görüntüdeki an, samimiyet ve yer duygusu çok iyi. İzleyiciyi gerçekten orada olmaya taşıyor. ”

Andrei Manuilov (Moskova, Rusya)

Sarah Lee diyor ki: “Çok güzel ve sadece gece modunda çekilebilecek bir fotoğraf. Simetriyi çok iyi kullanıyor ve yoğun nüfuslu kentsel alanlar ve birçok insanın yaşam şekli hakkında klişe olmayan büyüleyici bir hikaye anlatıyor. Bu çalışma bana Michael Wolf'un “Yoğunluk Mimarisi” temasını hatırlatıyor, ancak fotoğrafçının kendi yorumu da hayli baskın. Bu da gerçekten ilginç. ”




#Apple
#gece modu
#fotoğraf
4 yıl önce