|

Apple kablosuz şarjı destekleyen otomobil listesini yayınladı

Apple’ın yeni tanıttığı iPhone 8, 8 Plus ve iPhone X modellerinde kablosuz şarj özelliği bulunuyor. Şirket yeni çıkardığı cihazların bu özelliğini destekleyen otomobil markalarının listesini yayınladı.

Yeni Şafak
10:28 - 25/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:34 - 25/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Yeni çıkacak olan Toyota Camry modelinde kablosuz şarj bölmesi.
Yeni çıkacak olan Toyota Camry modelinde kablosuz şarj bölmesi.

Piyasadaki bir çok kablosuz şarj altlığının iPhone 8 ve iPhone X modellrini şarj edeceği biliniyor. Otomobillerde kullandığımız şarj altlıkları için durum biraz daha farklı olabilir. Apple’ın bu konuyla ilgili kullanıcılarına yardımcı olma eğilimi var.

Apple yeni satışa çıkaracağı iPhone modellerini şarj edebilen otomobil üreticilerinin bir listesini yayınladı. Kablosuz şarjı destekleyen otomobil üreticileri listesi piyasadaki bir çok otomobili destekliyor. Aşağıdaki otomobil üreticileri Apple’ın kablosuz şarjını destekliyor;


Audi,BMW, Chrysler, Ford, Honda, Mercedes-Benz, Toyota, Vokswagen, Volvo ve PSA Grup(Citroen, DS, Peugeot, Opel ve Vauxhall)


Bu otomobil markalarının tamamı iPhone 8 ve iPhone X kablosuz şarjı destekliyor. Otomobil modeline bağlı olarak 8 Plus’ı da destekleyebilir.

  • Kablosuz şarj desteğinin 2018’den sonra çıkacak otomobiller için geçerli olacağını açıklayan Apple firması 2017 öncesi modellerin bu kapsama dahil olmadığını da belirtti.

Mobil cihazlar için kablosuz şarj konusu aslında yeni bir şey değil. Apple’ın yeni cihazlarıyla bu kervana dahil olmasıyla otomobil üreticileri, müşteri potansiyellerini arttırmak için böyle bir pazarlama stratejisi güdüyor.

#Otomobil
#iPhone
#Şarj
6 yıl önce