|

Audi E-Tron SUV 429 beygir güce sahip

Audi’den Tesla’ya rakip olacak yeni E-Tron isimli elektrikli aracını duyurdu. 426 beygir gücündeki araç, Audi’nin ilk elektrikli aracı olma özelliğine sahip. Yeni Audi E-Tron fiyatı ve teknik özelliklerine dair detaylar haberimizde.

Yeni Şafak
12:43 - 11/07/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:52 - 11/07/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Yeni 2020 Audi E-Tron modeline dair ilk görüntü.
Yeni 2020 Audi E-Tron modeline dair ilk görüntü.

Alman marka Audi, Kopenhag’da geçtiğimiz günlerde düzenlenen etkinlikte yeni elektrikli aracı e-tron modelini duyurdu. SUV segmentinde yer alan araç, tek şarjla 400 km yol gidebiliyor. Markanın ilk elektrikli aracı olan e-tron, Tesla’nın SUV modeli olacak olan Model Y ile ciddi bir yarış halinde olacak. Yeni Audi e-tron modelinin 2020 yılında yollarda olması planlanıyor.

Audi E-Tron teknik özellikleri

E-Tron modelinin en dikkat çeken özelliği yan aynaların yerini sanal aynalara bırakması. Aracın yan taraflarında bulunan kameralar, hem sürücü hem de yolcu kısmında yer alan ekranlara görüntüyü yansıtarak, ayna görevi görüyor. Bu ekranlar 7 inç büyüklüğünde OLED panele sahip ekranlar olacak. Sanal yan ayna teknolojisi henüz ABD tarafından onaylanmadığı için sadece Avrupa’da satılacak olan 2020 E-Tron modellerinde kullanılacak.


Audi’nin açıklamasına göre 2020 E-Tron SUV, tek şarj ile 400 kilometre maksimum menzile sahip olacak. Ayrıca yine şirketin açıklamasına göre araç, 150 kW'lık şarj istasyonunda 30 dakika şarj edilerek 320 kilometreye kadar ilerleyebilecek.


Audi E-Tron’da yolculuk sırasında mükemmele yakın bir ses deneyimi yaşamanız için arcın içinde 6 hoparlörlü, 705 Wattlık Bang & Olufsen Premium ses sistemine yer verilmiş. Ayrıca araçtaki üst düzey ses yatılımı sayesinde içerideki sesi dışarıya, dışarıdaki sesin içeriye girmesi önlenmiş.

Audi E-Tron fiyatı

Tek şarjla yaklaşık 400 km‘lik bir menzile sahip olacak olan Audi E-Tron, 30 dakikalık şarj ile 320 km yol gidebilecek. Audi E-Tron’un başlangıç fiyatı ise 89 bin dolar olarak belirlendi.

#Audi
#Audi e-tron
#e-tron
#Tesla
6 yıl önce