|

Elektrikli otomobillerin menzili 1000 km'ye çıkacak

Son birkaç yıldır otomotiv sektörü fosil yakıtlı motorları elektrikli motorlara tercih ediyor. Sektörün dev markaları daha yüksek menzile sahip otomobiller üretebilmek için birbirleriyle adeta yarışıyor. Innolith AG isimli firma bu hedefe çok yaklaştığını ve yeni teknolojisiyle tek şarjda 1000 km menzile ulaşabilen bir batarya ürettiğini açıkladı.

14:17 - 5/04/2019 Cuma
Güncelleme: 14:20 - 5/04/2019 Cuma
Innolith AG laboratuvarından bir fotoğraf.
Innolith AG laboratuvarından bir fotoğraf.

Elektrikli otomobil modelleri her geçen gün artış gösteriyor. Tesla ile başlayan elektrikli otomobil furyasının en büyük eksikliği hala uzun menzilli olmaması.

Piyasada satışta olan elektrikli araçların ortalama menzili 300-400 km arasında seyrediyor. Bu durumu değiştirecek bir teknoloji Innolith AG firması tarafından geliştirildi.

Firma kısa bir süre önce dünyanın ilk 1.000 Wh/kg değerine sahip şarj edilebilir batarya sistemini geliştirdiğini duyurdu.

Tesla Model 3’te 250 Wh/kg değerinde bir batarya bulunuyor. Yani Innolith AG tarafından geliştirilen batarya Model 3’ten tam 4 kat daha uzak menzile gidebiliyor. Firma kendi geliştirdikleri pile sahip olan bir aracın 1.000 km menzile ulaşabileceğini açıkladı.

#Elektrikli otomobil
#batarya
#pil
#teknoloji
5 yıl önce