|

Google Haritalar tekerlekli sandalye erişilebilirliğine yer verecek

Google Haritalar uygulaması üzerinde birkaç tıklama ile gerekli yol tarifini almak mümkün. Uygulama şimdi de engelli kullanıcıların çok işine yarayacak olan bir bilgiyi sunmaya hazırlanıyor.

Yeni Şafak
11:40 - 19/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:43 - 19/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Google Haritalar üzerinde artık mekân bilgilerinde ilgili mekânın tekerlekli sandalye erişimine sahip olup olmadığı bilgisi de

. Söz konusu hizmet şimdilik ABD'de ki mekânlar için hayata geçti. Google'ın bu yeni değişikliği ile sadece engelli vatandaşlar değil yaşlılar ve bebek sahipleri de faydalanacaktır yorumunu yapmak yanlış olmayacaktır.



Google şirketi içerisinde yıllardır sürdürdüğü “yüzde 20 politikası” kapsamında bazı çalışanlar yan projelerde çalışma imkânına sahip oluyor. Google Haritalar mekân bilgileri içinde tekerlekli sandalye erişiminin de gösterilmesi, bu politika çerçevesinde geliştirilen bir özellik niteliğini taşıyor. “Yüzde 20 politikası” çerçevesinde geliştirilenler arasında Gmail, Google Haberler ve AdSense gibi büyük Google servisleri de bulunuyor. Google Haritalar'a eklenen son “tekerlekli sandalye erişebilirliği” özelliğinde ise Google Drive'ın ürün müdürlerinden biri olan Rio Akasaka'nın imzası bulunuyor. Akasaka ve katılımcılardan oluşan küçük ekibi, geçtiğimiz yıl boyunca Google Haritalar'a erişilebilirlik talimatları eklemek için çalışmalar yürüttü.



Google Haritalara eklenecek olan yeni özellik henüz tüm mekânları kapsamıyor. Google haritalar gönüllü yerel rehberlerin katkısı ile gelişen bir uygulama aynı zamanda; bu da zaman içerisinde yerel rehberlerin katkısı ile bu yeni özelliğin daha da genişleyeceğini gösteriyor. Söz konusu özelliğin şu anlık ABD'de geçerli olduğunu ve önümüzdeki dönemlerde tüm dünyaya yayılacağını hatırlatalım. Bunun için uygulamayı güncel tutmaya ve güncellemeleri yüklemeyi unuttumayın.










#Google Haritalar
#Engelli
#Tekerlekli Sandalye
7 yıl önce