|

'İnce belli çay bardağı' emojisi için tweet yağıyor

Türkiye'nin simgeleri arasında yer alan 'ince belli çay bardağını' evrensel emoji listesine almak için kampanya başlatıldı. Sosyal medyada #TEAmojiNOW etiketi altında başlatılan kampanya ile Unicode'un dikkati çekilerek, ince belli çay bardağı emojisinin akıllı telefon ve tabletlere girmesi hedefleniyor.

Yeni Şafak
16:45 - 10/11/2017 Cuma
Güncelleme: 16:46 - 10/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
#TEAmojiNOW etiketine Twitter'dan ünlü isimler de destek veriyor.
#TEAmojiNOW etiketine Twitter'dan ünlü isimler de destek veriyor.

Günümüzde hemen hemen herkes WhatsApp vb. uygulamalar üzerinden mesaj yazarken veya sosyal medya paylaşımı yaparken emoji kullanıyor. Bu emojiler genellikle evrensel oluyor ve Unicode tarafından belirleniyor. Ayrıca Unicode’a yapılan başvurular olumlu sonuç verirse, istenen emojiler, evrensel emojiler arasına dahil edilebiliyor.

Türkiye’den de bu yönde bir talep geldi ve ülkemizin simgeleri arasında yer alan ince belli çay bardağının, evrensel emoji listesi arasına dahil edilmesi için #TEAmojiNOW etiketiyle kampanya başlatıldı.


Söz konusu etikete pek çok ünlü isim de destek verdi ve kısa sürede popüler hale geldi. #TEAmojiNOW kampanyasıyla özellikle sosyal medya üzerinden bir farkındalık oluşturularak Unicode’un çağrıya kulak vermesi ve ince belli çay bardağı emojisini, evrensel listeye eklemesi hedefleniyor.




#Emoji
#Unicode
#TEAmojiNOW
6 yıl önce