|

Kamp tutkunları için BMW ve The North Face imzalı çadır

BMW doğa tutkunları için The North Face ile ortak bir çadır geliştirdi. CES 2019’da sergilenen tekerlekli çadır, The North Face’in su geçirmeyen ancak nefes alabilen ‘Futurelights’ kumaşıyla kaplandı.

Yeni Şafak
10:24 - 13/01/2019 Pazar
Güncelleme: 10:28 - 13/01/2019 Pazar
BMW Designworks ekibi tarafından tasarlanan çadırda iki kişi konaklayabiliyor.
BMW Designworks ekibi tarafından tasarlanan çadırda iki kişi konaklayabiliyor.

Doğa sporlarıyla uğraşanların yakından bildiği The North Face firması, Gore-Tex’den daha gelişmiş bir kumaş üretti. Su geçirmeyen ancak nefes alabilen bu kumaşın tüm özelliklerini göstermek için BMW Designworks ekibiyle çalışan The North Face, CES 2019’da iki tekerlekli, hafif, karbon şasisi olan ve dışı Futurelights kumaşıyla kaplanmış bir çadır tanıttı. Doğa koşullarına tamamen uygun olan bu çadırda havasız teker ve jant kullanılması dikkatlerden kaçmadı.


Eski nesil kumaşlar suyu dışarıda tutmada oldukça iyiler, iyi oldukları bir başka konu da nemi de içeride tutmaları. Futurelight kumaşında ise “nanospinning” ismi verilen bir teknoloji sayesinde, kumaştaki delikler o kadar küçük ki havanın dışarı çıkmasına izin verirken suyun içeri girmesine izin vermez.


Kamp tutkusu olanlar çadırların hava almasının ne kadar önemli olduğunu bilirler. Gece yattığınızda her nefes verişinizde dışarı nem de çıkar ve sabaha kadar ortaya çıkan bu kadar fazla nem oldukça rahatsızlık verir. Bu konsept çadırda iki kişi rahatlıkla kamp yapabilir.

#BMW
#The North Face
#çadır
5 yıl önce