|

Kanlı ay tutulmasına hazır olun

Kanlı ay tutulmasının yaşanacağı Temmuz ayı içerisinde vatandaşlar iki doğa olayına şahit olacak. İlk olarak parçalı güneş tutulmasının meydana geleceği doğa olayının hemen ardından bu kez kanlı ay tutulması yaşanacak. Peki, kanlı ay tutulması nedir? Kanlı ay tutulması ne zaman? Detaylar haberimizde.

Yeni Şafak
14:17 - 13/07/2018 Cuma
Güncelleme: 16:31 - 14/07/2018 Cumartesi
Tutulma Güney Amerika, Afrika, Orta Doğu ve Asya’nın belirli yerlerinden izlenebilecek.
Tutulma Güney Amerika, Afrika, Orta Doğu ve Asya’nın belirli yerlerinden izlenebilecek.

Bilim insanları 27 Temmuz günü kanlı ay tutulması yaşanacağını açıkladı. Fakat öncesinde 13 Temmuz günü parçalı ay tutulmasının görüleceği, 27 Temmuz tarihinde ise kanlı ay tutulmasının yaşanacağını bilgisini paylaştılar. Bu iki önemli doğa olayı vatandaşlara görsel bir şölen sunacak.

Kanlı ay tutulması nedir?

Ay'ın kızıl görüntüye büründüğü tam Ay tutulması ile gerçekleşen Kanlı Ay tutulması, görsel bir şölen sunacak. 1 saat 43 dakika sürmesi beklenen tutulma, Güney Amerika, Afrika, Orta Doğu ve Asya’nın bir kısmında gözlemlenebilecek. 27 Temmuz gecesi Ay, Dünya’dan ortalamanın üzerinde bir uzaklıkta olacağı için daha uzun süre gölgede kalacak.

Kanlı ay tutulması ne zaman?

2018 Kanlı Ay tutulması ise 27 Temmuz gecesi yaşanacak. Ay’ın kıpkırmızı bir hal aldığı Kanlı Ay tutulması, tahminlere göre 1 saat 43 dakika sürecek. Tutulma Güney Amerika, Afrika, Orta Doğu ve Asya’nın belirli yerlerinden izlenebilecek. Bu tutulmada Ay’ın Dünya’dan ortalamanın üzerinde bir uzaklıkta olması Dünya’nın daha uzun süre gölgede kalmasına sebep olacak.

#Kanlı ay tutulması
6 yıl önce