|

Mercedes-Benz ilk tam elektrikli aracını video ile duyurdu

Mercedes-Benz ilk tam elektrikli otomobili EQC Elektrikli SUV için sosyal medya hesaplarından bir tanıtım videosu yayınladı. Yeni aracın 4 Eylül’de tanıtılacağını duyurdu.

Yeni Şafak
16:26 - 27/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:29 - 27/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Mercedes-Benz EQC
Mercedes-Benz EQC

Alman otomotiv devi, şirketin ilk tam elektrikli aracı EQC elektrikli SUV için bir tanıtım videosu yayınlayarak aracın 4 Eylül’de tanıtılacağını duyurdu. Aracın detayları hakkında bir bilgilendirme yapmadı.

Daimler’in attığı tweette, “Mercedes-Benz kontağı çeviriyor: 4 Eylül’de yeni ürün ve teknoloji markamız EQ’nun ilk tam elektrikli Mercedes-Benz modelini tanıtacağız” dedi. Bu tweetten Mercedes-Benz’in tüm elektrikli araçlarını EQ markasıyla tanıtacağı anlaşılıyor.


Videoda sadece aracın farı ve ön kısmı görülüyor. Alman otomotiv devinin ilk tam elektrikli aracı Mercedes tasarımını çok daha dinamik bir hale getirecek. Araç önümüzdeki yıllarda SUV segmentinin gözdeleri arasında yer alabilir.

70 kWh saatlik bir bataryaya sahip olan aracın tek şarjla 500 kilometre yol alabileceği söyleniyor. 300 kW güç çıkışına sahip olan araç, 0’dan saatte 100 kilometre hıza 5 saniyeden kısa bir sürede çıkabiliyor. Tüm özellikler, 4 Eylül’de belli olacak.

#Mercedes
#Daimler
#elektrikli otomobil
6 yıl önce