|

Mercedes'in sürücüsüz otobüsü yola çıktı

Dünya devi otomotiv şirketi Mercedes'in yarı sürücüsüz otobüsü Future Bus yola çıktı. Yarı sürücüsüz CityPilot teknolojisi bulunan otobüs Hollanda'da 20 kilometrelik test sürüşünü başarıyla tamamladı.

Yeni Şafak
17:05 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:06 - 20/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Mercedes'in yarı sürücüsüz otobüsü Future Bus yollara çıktı.
Mercedes'in yarı sürücüsüz otobüsü Future Bus yollara çıktı.

Bildiğimiz üzere son yıllarda otomobil teknolojisinde önemli adımlar atıldı. Bunlardan en önemlileri hiç şüphesiz elektrikli ve sürücüsüz otomobil teknolojileri. Elektrikli araçlar alanında Tesla Motors ön plana çıkıyor. Kaliteli ve uzun menzilli otomobiller üreten Tesla, diğer firmaları da elektrikli araç üretmeye teşvik ediyor.



Sürücüsüz araç teknolojisinde ise başı Google çekiyor. Ford ile birlikte bu alanda hayli yol aldılar ve sürücüsüz otomobilleri milyonlarca kilometre test sürüşü yaptı. Tesla markalı araçlar ise yarı sürücüsüz deneyimi sunan otomatik pilot özelliğine sahip. Otomatik pilot desteği, sürücüsüz araçların sahip olduğu birçok özelliği barındırıyor.





Tabii bu yenilikçi teknolojiler sadece otomobiller için tasarlanmıyor. Otomotiv sektörünün dünya devi Mercedes-Benz, Future Bus (geleceğin otobüsü) adını verdiği yeni nesil otobüsünün test sürüşlerini yapmaya başladı. CityPilot adı verilen ve yarı sürücüsüz teknolojiyle üretilen otobüs, Hollanda'da yaptığı 20 kilometrelik test sürüşünü başarıyla tamamladı.







Future Bus tamamen sürücüsüz bir otobüs değil. Tıpkı Tesla'nın otomatik pilot özelliği gibi yarı sürücüsüz teknolojiye sahip. Yani aracın direksiyonu, direksiyonu vs. halihazırda var ve otobüs şoförü direksiyonun başında oturuyor. Böylece otobüs, üzerindeki GPS, radar, kamera sistemi ve lazer sensörleri sayesinde ister yarı sürücüsüz gidiyor, ister şoför kendisi kullanıyor.









#Mercedes Benz
#Future Bus
#CityPilot
#Sürücüsüz otobüs
8 yıl önce