|

Mercedes'ten çağ ötesi konsept

Alman otomotiv devlerinden Mercedes-Benz, yeni otomobil konsepti Generation EQ'yu Paris Otomobil Fuarı'nda tanıttı. Hem elektrikli hem de sürücüsüz sürüş özellikleri bulunan otomobilin üretimine yakın zamanda başlanacağı açıklandı.

Yeni Şafak
08:34 - 30/09/2016 Cuma
Güncelleme: 05:34 - 30/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Paris Otomobil Fuarı'nın başlamasıyla dünya devi otomotiv firmaları da yeni modellerini ve konseptlerini tanıtmaya başladı. Geçtiğimiz gün Volkswagen'in elektrikli konsepti I.D., Renault'nun sıra dışı konsepti Trezor ve tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken Lexus LC 500'i incelemiştik. Şimdiyse karşımızda Mercedes'in yepyeni elektrikli konsepti EQ var…



Türkçesi 'Elektrik Zekası' anlamına gelen EQ, gerek tasarımıyla gerek barındırdığı özelliklerle adeta parmak ısırtıyor. Söz konusu konsept için Daimler AG CEO'su ve Mercedes otomobillerinin başındaki isim Dr. Dieter Zetsche şu ifadeleri kullanıyor: “Bağlanan, paylaşan, sürücüsüz ve elektrikli bir otomobil. 'Generation EQ' adeta dört ayaklı mantıksal bir füzyon.”





Mercedes EQ'nun detayları henüz bilinmiyor. Fakat araç için her anlamda oldukça sıra dışı diyebiliriz. EQ'nun en önemli özelliği hem sürücüsüz hem de elektrikli otomobil özelliğini bir arada barındırması. Bildiğimiz üzere Tesla Motors, Autopilot özelliğiyle bu sistemi oturtmaya çalışıyor ancak yaşanan kazalar markaya olumsuz yansıyor.





Mercedes EQ'nun dikkat çeken bir başka özelliği de kablosuz şarj desteklemesi. Bu sistem elektrikli otomobiller için oldukça önemli. Zira bu araçların şarj süreleri oldukça uzun sürebiliyor. Kablosuz şarj ile araç durduğu yerden şarj olabiliyor. Örneğin otoparka kurulan bu sistem ile araç park halindeyken bir yandan bataryası da dolmuş oluyor.





Diğer otomobil konseptlerinde olduğu gibi Mercedes EQ'nun da iç mekanının ekranlarla donatıldığını görüyoruz. Orta konsolda yer alan 24-inçlik TFT ekran dikkatlerden kaçmıyor. Hem yol bilgisinin hem de multimedya özelliklerinin bu ekran üzerinden yapılacağı anlaşılıyor.



Üretiminin yakın zamanda yapılacağı açıklanan Generation EQ'nun piyasaya çıkış tarihi henüz net olarak bilinmiyor.



#Mercedes Benz
#EQ
#Elektrikli Otomobil
#Paris Otomobil Fuarı
8 yıl önce