|

Samsung yanlış anlaşılmalara sebep olan emojileri değiştiriyor

Samsung, Android 8.0 Oreo güncellemesiyle korkunç görünen emojilerini değiştiriyor. Bu yeni güncellemeyle birlikte yanlış anlaşılmalara neden olan emojileri de düzeltilecek.

Yeni Şafak
15:06 - 13/02/2018 Salı
Güncelleme: 15:15 - 13/02/2018 Salı
Diğer
Samsung eski ve yanlış anlaşılmalara sebep olan emojilerini değiştiriyor.
Samsung eski ve yanlış anlaşılmalara sebep olan emojilerini değiştiriyor.

Samsung’un akıllı cihazlarında kullandığı emojiler büyük eleştirilere neden oluyordu. Son yıllarda kötü bir TouchWiz ve ilgisiz emojilerin olduğu Samsung Experience paketleri sunuyordu.

Büyük firmalar, kendi emojilerini üretiyor, ancak azı firmalar bu emojilerin ne anlama geldiğini güncel emojilere aktaramıyor. Böyle bir şeyi dünya üzerinde en çok Android telefon satan Samsung da yapınca ortaya büyük bir karmaşa çıkıyordu. Kullanıcıların şikayet ettiği bu sorun sonunda Android 8.0 Oreo güncellemesiyle çözülecek.


Samsung'un en sıkıntılı olanı yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü üzere 'rolling-eyes' isimli emojiydi. Normalde gözlerini yukarı dikmiş bir emojiyken, Samsung bu emojiyi gülümseyen bir emoji olarak tasarlanmıştı.


Emojipedia tarafından yapılan açıklamalara göre, Samsung, Experience 9.0’da emojiler yeniden tasarlandı. Samsung, emojilerin genel hatlarını değiştirmeden sadece diğer şirketlerin emoji duygularını doğru şekilde ortaya koymaya çalışmış.


Samsung’un Oreo güncellemesi ilk olarak Galaxy S8 cihazlar için gelecek. Bu güncellemeyle beraber emojilerde güncellenecek ve emojilerle ortaya çıkan yanlış anlaşılmalar da sona erecek.

#Samsung
#Emoji
#oreo
#Android
6 yıl önce