|

‘Volkswagen’in elektrikli otomobili Tesla’dan iyi olacak’

2 yıl içinde ilk elektrikli otomobilini yollara çıkarmayı hedefleyen Volkswagen, rakip olarak gözünü Tesla Motors'a dikti. VW yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre şirketin ilk elektrikli aracı, Tesla Model 3'ten daha ucuz olacak ve daha yüksek menzil sunacak.

Yeni Şafak
16:31 - 17/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:32 - 17/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Volkswagen ID'nin 600 kilometre menzil sunacağı ifade ediliyor.
Volkswagen ID'nin 600 kilometre menzil sunacağı ifade ediliyor.

Emisyon skandalıyla marka itibarı ve prestiji zedelenen Volkswagen, imaj tazelemek için yeni arayışlar içine giriyor. Her ne kadar eleştirilse de ülkemizde hala en çok satan otomobil unvanını bırakmayan Volkswagen, elektrikli otomobil çalışmalarını hızlandırıyor. Alman otomotiv devinin rakip olarak belirlediği şirket ise çok açık: Tesla Motors.

Bildiğimiz üzere güncel elektrikli otomobil pazarında en iyi marka açık ara Tesla Motors. Ünlü girişimci Elon Musk’ın yıllar önce yatırım yaptığı ve son 1-2 yıldır meyvesini yemeye başladığı şirket, pek çok kişinin beğenisini kazanıyor. Geçtiğimiz hafta satışına başlanan Tesla Model 3 ile fiyat/performans anlamında en iyi Tesla da yollara çıkmış oldu.

Fakat Volkswagen, hem Tesla’dan iyi hem de daha ucuz elektrikli otomobil üretmeyi hedefliyor. 2025’e kadar 30 elektrikli otomobil modeli çıkarmayı planlayan ve yine o yıla kadar 1 milyon araç satmayı arzulayan Volkswagen, bu araçların menzilinin hem Tesla Model X ve Model 3’ten daha uzun olacağını ifade ediyor.


Yukarıdaki fotoğraftan da görüldüğü üzere, Model 3’ün ortalama menzili yaklaşık 350 kilometre. Model X’in menzili ise 550 kilometre. Volkswagen ise daha ilk aracında 600 kilometre menzil hedefliyor.

Bildiğimiz üzere Volkswagen’in ilk elektrikli otomobilinin adı ID olacak. Volkswagen ID’nin 2 yıl içinde satışa çıkması bekleniyor. Volkswagen’in yetkili isimlerinden Thomas Sedran, ID’nin Tesla Model 3’ten 7-8 bin dolar daha ucuz olacağını ifade etti. Model 3’ün 35 bin dolara satıldığını düşünürsek, VW ID’nin 27 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacağını söyleyebiliriz.

Volkswagen bu fiyata 600 kilometre gibi bir menzil sunabilirse, açık bir şekilde hem emisyon skandalının izlerini silecektir hem de elektrikli otomobil sektörüne bir canlılık getirecektir.

#Volkswagen
#Tesla Motors
#Volkswagen ID
7 yıl önce