Son Dakika... Bakan Tekin duyurdu: Telafi eğitim o öğrencilere zorunlu olacak!

13:16, 16/08/2023, ÇarşambaG: Güncelleme: 13:19, 16/08/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
Son Dakika... Bakan Tekin duyurdu: Telafi eğitim o öğrencilere zorunlu olacak!
Zorunlu telafi eğitimi ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek? Bakan Tekin deprem bölgesi zorunlu telafi eğitimi için tarih verdi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, telafi eğitim konusunda, “11 Eylül tarihi itibarıyla da bölgedeki 11 ilin tamamındaki öğrencilerimize yaklaşık 4 haftalık zorunlu bir telafi eğitim programı başlamış olacak, bu eğitime katılmak okullardaki öğrencilerimiz için zorunlu olacak” dedi.

Milli Eğitim Bakanı canlı yayında açıkladı. Zorunlu telafi eğitimi için tarih verildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yapmış olduğu son dakika açıklaması ile okullar hakkında alınan yeni kararları açıkladı. Türkiye'de toplamda Resmi ve özel olmak üzere yaklaşık 74 bin okulda 20 milyon öğrenci ve 1 milyon 210 bin öğretmenle çalışmalarına devam ettiklerini Bakan Yusuf Tekin yeni eğitim öğretim yılı ile yapılacak olan değişikliklere değindi. Liselere sınıf tekrarı ve açık liseye geçişlerin zorlaştırılması gibi pek çok yeni düzenleme yeni eğitim öğretim yılında öğrencileri bekleyecek.

Telafi eğtim zorumlu mu olacak?

Deprem bölgesi içinde zorunlu telafi eğitimi kararı aldıklarını belirtten Bakan Tekin “Çocuklarımız, gençlerimiz açısından yaz aylarında isteğe bağlı telafi programları organize ettik. Öğrenci kardeşlerimiz istedikleri takdirde istediği her dersin telafi imkânını kendisine sunduk, bunlara da yoğun bir katılım oldu.

Zorunlu Telafi eğtim ne zaman başlayacak?

Fakat 1 Eylül itibarıyla bunlar tamamlanacak, 11 Eylül tarihi itibarıyla da bölgedeki 11 ilin tamamındaki öğrencilerimize yaklaşık 4 haftalık zorunlu bir telafi eğitim programı başlamış olacak, bu eğitime katılmak okullardaki öğrencilerimiz için zorunlu olacak” diyerek beklenen tarihi 11 Eylül olarak ilan etti. Söz konusu zorunlu telafi eğitimi 11 Eylül tarihinde başlayacak ve 4 hafta boyunca devam edecek.

Depremzede öğrenciler pansiyonlu okullara yerleştirme yapılıyor mu?

Depremzede öğrencilere LGS yerleştirmeleri kapsamında pozitif ayrımcılık yaptıklarını hatırlatan Tekin, “Türkiye’nin her tarafındaki okullarında bu arkadaşlarımız için kontenjan oluşturduk, bunu da bölgedeki arkadaşlarımızın yoğun bir şekilde kullandığını gördük. Ayrıca LGS yerleştirmeleri bittikten sonra hala bölgedeki öğrencilerimizden başka illere konaklamalı olarak gitmek isteyenler varsa, onlar için de pansiyonlu okullarımızın boş kapasitelerini kendileriyle tekrar paylaştık. İsteyen öğrencilerimiz Türkiye’nin neresinde olursa olsun, pansiyonlarımızda boş yer olan okullarımızı tercih edip oralarda başlayabileceklerini kendileriyle paylaşmış olduk” diye konuştu.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026