|

Son Dakika... Bakan Tekin duyurdu: Telafi eğitim o öğrencilere zorunlu olacak!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, telafi eğitim konusunda, “11 Eylül tarihi itibarıyla da bölgedeki 11 ilin tamamındaki öğrencilerimize yaklaşık 4 haftalık zorunlu bir telafi eğitim programı başlamış olacak, bu eğitime katılmak okullardaki öğrencilerimiz için zorunlu olacak” dedi.

13:16 - 16/08/2023 Çarşamba
Güncelleme: 13:19 - 16/08/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Zorunlu telafi eğitimi ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek? Bakan Tekin deprem bölgesi zorunlu telafi eğitimi için tarih verdi!
Zorunlu telafi eğitimi ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek? Bakan Tekin deprem bölgesi zorunlu telafi eğitimi için tarih verdi!

Milli Eğitim Bakanı canlı yayında açıkladı. Zorunlu telafi eğitimi için tarih verildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yapmış olduğu son dakika açıklaması ile okullar hakkında alınan yeni kararları açıkladı. Türkiye'de toplamda Resmi ve özel olmak üzere yaklaşık 74 bin okulda 20 milyon öğrenci ve 1 milyon 210 bin öğretmenle çalışmalarına devam ettiklerini Bakan Yusuf Tekin yeni eğitim öğretim yılı ile yapılacak olan değişikliklere değindi. Liselere sınıf tekrarı ve açık liseye geçişlerin zorlaştırılması gibi pek çok yeni düzenleme yeni eğitim öğretim yılında öğrencileri bekleyecek.

Telafi eğtim zorumlu mu olacak?

Deprem bölgesi içinde zorunlu telafi eğitimi kararı aldıklarını belirtten Bakan Tekin “Çocuklarımız, gençlerimiz açısından yaz aylarında isteğe bağlı telafi programları organize ettik. Öğrenci kardeşlerimiz istedikleri takdirde istediği her dersin telafi imkânını kendisine sunduk, bunlara da yoğun bir katılım oldu.

Zorunlu Telafi eğtim ne zaman başlayacak?

Fakat 1 Eylül itibarıyla bunlar tamamlanacak, 11 Eylül tarihi itibarıyla da bölgedeki 11 ilin tamamındaki öğrencilerimize yaklaşık 4 haftalık zorunlu bir telafi eğitim programı başlamış olacak, bu eğitime katılmak okullardaki öğrencilerimiz için zorunlu olacak” diyerek beklenen tarihi 11 Eylül olarak ilan etti. Söz konusu zorunlu telafi eğitimi 11 Eylül tarihinde başlayacak ve 4 hafta boyunca devam edecek.

Depremzede öğrenciler pansiyonlu okullara yerleştirme yapılıyor mu?

Depremzede öğrencilere LGS yerleştirmeleri kapsamında pozitif ayrımcılık yaptıklarını hatırlatan Tekin, “Türkiye’nin her tarafındaki okullarında bu arkadaşlarımız için kontenjan oluşturduk, bunu da bölgedeki arkadaşlarımızın yoğun bir şekilde kullandığını gördük. Ayrıca LGS yerleştirmeleri bittikten sonra hala bölgedeki öğrencilerimizden başka illere konaklamalı olarak gitmek isteyenler varsa, onlar için de pansiyonlu okullarımızın boş kapasitelerini kendileriyle tekrar paylaştık. İsteyen öğrencilerimiz Türkiye’nin neresinde olursa olsun, pansiyonlarımızda boş yer olan okullarımızı tercih edip oralarda başlayabileceklerini kendileriyle paylaşmış olduk” diye konuştu.

#Zorunlu Telafi Eğitimi
#Milli Eğitim Bakanlığı
#Zorunlu Telafi Eğitim tarihi
#MEB
1 yıl önce