
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak ve İsrail'in uyguladığı ambargoyu delmek amacıyla yola çıkan 44 ayrı ülkeden yola çıkan katılımcının olduğu Global Sumud Filosu'na İtalya'dan katılan Yeni Şafak İnternet Yayın Yönetmeni Ersin Çelik, Yeni Şafak YouTube kanalında katıldığı yayında son gelişmeleri aktardı. İtalya’dan yola çıkan Global Sumud Filosu, yağmur ve fırtınaya rağmen Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için yoluna devam ediyor. Yeni Şafak İnternet Yayın Yönetmeni Ersin Çelik, filodaki son gelişmeleri aktarırken İslamiyet ile tanışan aktivistlerin sayısının arttığından da bahsetti. Ersin Çelik, “Bu insanların duygularını görüp fedakarlığın nasıl yapıldığını gördüm. Yol zor ama biz Gazze’ye gideceğiz, Allah nasip ederse” dedi.
‘HEPSİ AYNI İNANÇ VE MOTİVASYONLA HAREKET EDİYOR’
‘HEPSİ AYNI İNANÇ VE MOTİVASYONLA HAREKET EDİYOR’
Çelik, filoya farklı ülkelerden yoğun katılım olduğunu belirterek İspanya kafilesinin İtalya’da filoya dahil olduğunu, Yunanistan’dan çıkan teknelerin bir koyda demirlediğini, Tunus’tan gelen teknelerde ise Türk vatandaşlarının bulunduğunu aktardı. Filonun büyüklüğüne de değinen Çelik,
“Şu anda yaklaşık 50 gemi ve 800 civarında aktivist yola çıkmış durumda. Gemicileri de aktivist sayıyoruz; hepsi aynı inanç ve motivasyonla hareket ediyor
” ifadelerini kullandı.
Ayrıca filoda İslamiyet ile tanışan aktivistlerin sayısının giderek arttığını da vurgulayan Çelik, bu gelişmenin yolculuğa ayrı bir manevi anlam kattığını söyledi.
#Küresel Sumud Filo
#Gazze
#Ersin Çelik
#İslam






