20:24, 21/06/2026, PazarG: Güncelleme: 21:41, 21/06/2026, Pazar

Macaristan'da eşcinseller ülkeyi ele geçiriyor: Tarihi köprüyü paçavralarla işgal ettiler

Macaristan'da geçtiğimiz nisan ayında yapılan tarihi seçimlerin ardından, 16 yıllık Viktor Orban döneminin sona ermesiyle başbakanlık koltuğuna oturan Peter Magyar liderliğindeki yeni hükümet, ülkenin sosyal ve kültürel politikalarında köklü değişikliklere gitmeye başladı. Seçim kampanyası döneminde Avrupa Birliği ile ilişkileri düzeltme ve demokratik reformlar yapma vaadinde bulunan yeni yönetimin, LGBT hakları konusundaki adımları ülkede ve uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırıyor. Sosyal medyaya yansıyan son görüntülerde, başkent Budapeşte'nin en sembolik yapılarından biri olan Elisabeth Köprüsü'ne (Erzsébet híd) LGBT'yi temsil eden renkli bayrakların asıldığı görüldü.

Yerel kaynaklardan ve Budapeşte'deki siyasi çevrelerden sızan bilgilere göre, Başbakan Peter Magyar yönetiminin, muhafazakar kimliğiyle bilinen eski Başbakan Viktor Orban döneminde getirilen kuralları değiştirmeye hazırlandığı aktarıldı. Orban hükümetinin çocukları koruma yasaları kapsamında LGBT propagandasına ve sözde "Onur Yürüyüşü" gibi kitlesel organizasyonlara getirdiği fiili yasakların, Magyar hükümeti tarafından tamamen ortadan kaldırılacağı ileri sürüldü. Bu hamle, Brüksel ile bozulan ilişkileri onarmak ve dondurulan milyarlarca avroluk AB fonlarını ülkeye geri kazandırmak isteyen yeni başbakanın, Avrupa müfredatına ve liberal değerlere uyum sağlama politikasının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Elisabeth Köprüsü'ne asılan bayraklar ve yürüyüş yasağının esnetileceğine dair haberler, Macaristan'da muhafazakar gruplar ile liberal muhalefet arasında yeni bir kutuplaşmanın fitilini ateşledi. Eski iktidar partisi Fidesz yanlıları ve milliyetçi kesimler, Peter Magyar’ı ülkenin aile yapısını ve milli değerlerini küresel odaklara kurban etmekle suçladı.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026