|

Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a yaylım ateşi: Kefil olup seçilmesine vesile olduklarımız hırsız çıktı

Hüseyin Berk
21:38 - 5/04/2024 Cuma
Güncelleme: 21:39 - 5/04/2024 Cuma
Yeni Şafak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin belediye seçimlerini kazandığı Nevşehir'de düzenlenen iftarda açıklamalarda bulundu. Kısa bir süre öncesine kadar seçilmelerine vesile olduğunu her fırsatta vurguladığı CHP'li Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı isim vermeden hedef alan Akşener, "Hepimiz dürüstlük nutukları atıp, dürüst olduğuna kefalet koyup seçilmesine vesile olduğumuz kişilerin daha sonra kocaman birer hırsız olduğunu anladığımızda çektiğimiz acıları anlatmam mümkün değil." diye konuştu.

14 ve 28 Mayıs 2023 seçimlerinde alınan çifte yenilgi sonrasında 31 Mart 2024 yerel seçimlerine 'hür ve müstakil' girme kararı aldığı için CHP'liler tarafından hedef tahtasına konan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim öncesinde olduğu gibi seçim sonrasında da eski ittifak ortaklarını hedef almayı sürdürdü.

Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a gönderme: Kefil olup seçilmesine vesile olduklarımız hırsız çıktı

Kısa bir süre öncesine kadar seçilmelerine vesile olduğunu her fırsatta vurguladığı CHP'li Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı isim vermeden hedef alan Akşener,
"Hepimiz dürüstlük nutukları atıp, dürüst olduğuna kefalet koyup seçilmesine vesile olduğumuz kişilerin daha sonra kocaman birer hırsız olduğunu anladığımızda çektiğimiz acıları anlatmam mümkün değil."
diye konuştu.

"Bana abla mabla demeyin"

Akşener, birkaç gün önce de CHP’yi hedef almış ve
"Bana abla mabla demeyin, istemiyorum. Çünkü sizin bana vıcık vıcık riyakarlıkla abla demeniz beni samimiyetle ablası, kardeşi ve annesi gören milletimize yapılmış koca bir hakarettir"
diye konuşmuştu.

"Hainlik ettiler her türlü ahlaksızlığı yaptılar"

Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'ı hedef aldığı açıklamalarında şu ifadeleri kullanmıştı:

"2019 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş istifayı bastığı CHP’den yeniden aday olması engellendiğinde, yanında biz vardık. 2020 yılında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in hastalığını fırsat bilip, ayağını kaydırmak isteyenlerin karşısında bir tek biz vardık.

2022 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hapis cezası haberini aldığında Saraçhane’ye koşan bir tek biz vardık.

Ama heyhat bugün geldiğimiz noktada aldığımız karara saygı göstermek yerine hepsinin teker teker hainlik ettiği de maalesef biz olduk. İYİ Parti oldu."



#Meral Akşener
#Ekrem İmamoğlu
#Mansur Yavaş
#Nevşehir
24 gün önce