|

Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Canikli: Türkiye artık teknolojisini üreten ülkeler konumunda

16:20 - 3/03/2024 Pazar
Güncelleme: 16:41 - 3/03/2024 Pazar
Yeni Şafak

Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Antalya Diplomasi Forumu'nda katılımcılara hitap etti. Türkiye ekonomisinin 22 yıllık olumlu yönde değişimine dikkat çeken Canikli, Albayrak Grubu’nun yurt içi ve yurt dışı başarılı çalışmalarını değerlendirdi. Canikli, "Türkiye ekonomisi son iki yılda göz kamaştırıcı başarı hikayesini ortaya koydu. Milli gelirdeki bu artış aynı zamanda bir zihniyet değişiminin yansımasıdır. Geldiğimiz noktada, Türk toplumunun refah seviyesi üç kat yükseldi. Türkiye artık teknoloji üretimi yapabilen ülkeler kulvarına dahil olmuştur. Biz de Albayrak Grubu olarak Türkiye’nin yaşadığı bu dönüşümü kendi alanımızda hayata geçirmeye çalışıyoruz” dedi.

Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Antalya Diplomasi Forumu'nda Türkiye ekonomisinin 22 yıllık olumlu yönde değişimine vurgu yaparak Albayrak Grubu’nun yurt içi ve yurt dışı başarılı çalışmalarını değerlendirdi.


Nurettin Canikli’nin açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde;

“Türkiye ekonomisi son iki yılda göz kamaştırıcı başarı hikayesini ortaya koydu.Bu başarı hikayesini matematiksel olarak 2002 yılında kişi başına düşen milli gelirin 3 bin 610 dolardan 2023 yılında 13 bin 110 dolara çıkması olarak özetlenebilir. Matematiksel olarak bu artış son derece önemli bir artışı ortaya koymaktadır. Bu artış elbette rakamların ifade ettiği içerikten çok daha fazla anlam taşımaktadır. Evet bu artış Türk toplumunun refah seviyesini üç kat yükselmiştir. Ondan daha önemlisi ülke kaynaklarının toplumun refahını artırmak için kullanılan yöntemdeki değişimi ifade etmesidir. Milli gelirdeki bu artış aynı zamanda bir zihniyet değişiminin yansımasıdır.


Türkiye teknoloji üretimi yapabilen ülkeler kulvarına dahil olmuştur. İki tip ekonomi vardır bir teknoloji üreten diğeri bu teknolojiyi taklit eden ekonomiler vardır. Bugün Türkiye teknoloji üreten bir ülke haline geldi ve bunun altyapısını kurdu. Bizde Albayrak Grubu olarak Türkiye’nin yaşadığı bu dönüşümün aynısını kendi alanımızda hayata geçirmeye çalışıyoruz”

#Albayrak Grubu
#Nurettin Canikli
#Antalya Diplomasi Forumu
2 ay önce