
Avrupa Yetim Eli, Ramazan ayı kapsamında Sudan’da savaş ve iç karışıklıklar nedeniyle yerlerinden edilen sivillere yönelik kapsamlı bir yardım organizasyonu gerçekleştirdi.
Gurbetçi Türkler tarafından kurulan genel merkezi Almanya’da bulunan uluslararası insani yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, Sudan'ın başkenti Hartum ve El-Faşir’den kaçarak Port Sudan ve Atbara bölgelerinde çadırlarda yaşam mücadelesi veren ailelere destek ulaştırdı. Zor şartlar altında hayatlarını sürdüren sivillere yönelik gerçekleştirilen yardım çalışmaları kapsamında 2 bin kişilik iftar organizasyonu düzenlenirken, 1.000 aileye gıda kolisi dağıtıldı. Ayrıca bölgedeki temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla 6 su tankeri sevk edildi ve ihtiyaç sahibi ailelere nakdi yardımda bulunuldu.

Yardım faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Avrupa Yetim Eli Genel Başkan Yardımcısı Serdar Şişman, Sudan’da yaşanan insani krizin her geçen gün derinleştiğini belirterek, özellikle kadın ve çocukların temel yaşam ihtiyaçlarına erişimde ciddi zorluk yaşadığını ifade etti.Şişman, “Avrupa Yetim Eli olarak Sudan’dayız. Şu an başkentten 600 km uzaklıkta bulunan Atbara kampındayız. Hayırseverlerimizin emanetlerini burada savaştan kaçmış, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyoruz.”dedi.

Bölgede temel gıda, temiz su ve barınma ihtiyacının öncelikli sorunlar arasında yer aldığı belirtilirken, Avrupa Yetim Eli yetkilileri uluslararası topluma Sudan’daki insani krize karşı daha güçlü destek çağrısında bulundu.






