|

Köpek saldırılarını MKYK'da birinci ağızdan dinleyen Erdoğan: Bu hayvanlar eti kemiğinden ayırıyor

Hüseyin Berk
22:59 - 22/05/2024 Çarşamba
Güncelleme: 23:13 - 22/05/2024 Çarşamba
Yeni Şafak

Yeni Şafak Yazarı Aydın Ünal, AK Parti MKYK toplantısından kulis bilgilerini TVNET'te aktardı. Toplantıda ekonomi gündeminin ardından ikinci olarak başıboş sokak köpekleri meselesinin masaya geldiğini belirten Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sorunu çözmek için çok kararlı olduğunu söyledi. Görme engelli MKYK üyesi Cemal Donat'ın köpeklerin saldırısına uğraması ve bastonunun parçalanmasını anlatmasına üzerine Erdoğan'ın, "Şükür ki bastonunu parçalamış, bu hayvanlar eti kemiğinden ayırıyor." dediğini anlatan Ünal, "Benim anladığım orada da bir kararlılık var." dedi.

İki yılda 100’e yakın vatandaşın ölümüne neden olan başıboş köpeklerle ilgili yasal düzenlemenin kısa zamanda Meclis’e gelmesi bekleniyor. Tasarıya göre her belediye imkanı dahilinde sokak köpeklerini toplayacak ve köpekler için sahiplendirme ilanı yayınlayacak. Her bir köpeğin sahiplenilmesi için 30 gün beklenecek. 30 gün sonunda sahiplenilmeyen köpekler uyutulacak.

Yeni Şafak Yazarı Aydın Ünal, AK Parti MKYK toplantısından kulis bilgilerini TVNET'te canlı yayınlanan Siyaseten programında aktardı.

Ünal, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan başıboş sokak köpekleri meselesinde kararlı' diyerek anlattı: Bu hayvanlar eti kemiğinden ayırıyor

Toplantıda ekonomi gündeminin ardından ikinci olarak başıboş sokak köpekleri meselesinin masaya geldiğini belirten Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sorunu çözmek için çok kararlı olduğunu söyledi.

Görme engelli MKYK üyesi Cemal Donat'ın köpeklerin saldırısına uğraması ve bastonunun parçalanmasını anlatmasına üzerine Erdoğan'ın,
"Şükür ki bastonunu parçalamış, bu hayvanlar eti kemiğinden ayırıyor demiş."
dediğini anlatan Ünal,
"Benim anladığım orada da bir kararlılık var."
dedi.

"Cumhurbaşkanı bu meseleyi çözmekte kararlı"

Ünal konuya ilişkin şunları ifade etti:

"MKYK'da ekonominin ardından ikinci görüşülen konu başıboş sokak köpekleri, bununla ilgili bir hazırlık var.

Yasa taslağı hazırlanıyor. Görünen şu, başıboş sokak köpeklerinin barınaklara alınması, bir ay sürede sahiplenme olmazsa uyutulması görüşülmüş.

Engelli MKYK Üyesi Cemal Donat, kendisiyle ilgili bir vakayı aktarmış.

Görme engelli olduğu halde, köpeğin kendisine saldırdığını anlatmış. Bir kaçma durumu vs de yok. Bastonunu parçaladığını anlatmış.

Erdoğan da, 'Şükür ki bastonunu parçalamış, bu hayvanlar eti kemiğinden ayırıyor' demiş.

Benim anladığım orada da bir kararlılık var. Önümüzdeki günlerde bu tasarının da Meclis’e gelmesi ve yasalaşması gerekiyor.

Cumhurbaşkanı kararlı."

#Sokak Köpekleri
#Aydın Ünal
#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
24 gün önce